A Taman Shud eset

A Taman Shud eset egy igazán rejtélyes történet, amelyben egy férfit találtak holtan 1948. december elsején Ausztrália déli részén. A különleges eset neve “taman shud”, amely befejezettet jelent perzsa nyelven. 

A férfi zsebében a Rubaiyat utolsó lapját találták. Az esetet a mai napig Ausztrália egyik legérdekesebb megoldatlan bűnügyeként tartják számon, amelyet rengetegen igyekeznek. A mai napig nem lehet tudni az indítékot, az áldozat kilétét, sem a halál okát. Sokan úgy gondolják, hogy a hidegháborúval van összefüggésben az esemény, hiszen egy rejtett kódot is találtak a férfi zsebében, ráadásul mérgezésre gyanakszanak.
Az áldozatot a Somerton part közelében fedezték fel. A férfi a homokban feküdt, lábai a tenger felé mutattak. Egy cigaretta volt a füle mögött, egy félig elszívott cigaretta pedig a szájában hevert. A zsebében találtak felhasználatlan vonatjegyet, városi buszjegyet, egy fésűt és egy rágót is, emellett egy csomag cigarettát és gyufát. Pénz nem volt nála.
Előző nap pár szemtanú látta az áldozatot a helyszínen, de nem nézték meg közelebbről. Sokan azt hitték, hogy részegen aludhatott el a parton.

A patológus megállapította, hogy a férfi 40 és 45 között lehetett. Érdekes módon túl meleg ruhákat viselt, amelyeken nem voltak címkék. A fognyomok semmilyen emberrel nem egyeztek Ausztráliában. A boncolás szerint a férfi éjfél után hunyhatott el. A tesztek nem mutattak ki semmilyen idegen anyagot a szervezetében, azonban az orvos nem tartotta természetesnek a halál körülményeit. Emellett semmilyen külsérelmi nyomot nem fedeztek fel rajta, így továbbra is mérgezés maradt az egyetlen lehetőség.

A férfi fotója az egész világon elterjedt, de senki sem tudta azonosítani őt. Pár feltételezés volt a médián keresztül, azonban sokan élve jelentkeztek, akiket a hullának gondoltak.1953-ra a rendőrség megkapta a 251. tippet arra nézve, hogy ki is lehetett a férfi, azonban ez sem bizonyult megfelelőnek.
Új fordulatot mutatott az ügy 1949. januárjában, amikor találtak egy barna táskát, amelynek eltávolították a címkéjét. A táskában ruhák voltak, emellett kés és csavarhúzó is volt benne. Biztosak voltak abban, hogy a halott férfihez tartozott.
Később új dolgokat fedeztek fel az ügy kapcsán. A férfi cipői például meglepően tiszták voltak. Továbbra is a mérgezéses gyilkosságot tartották valószínűnek, hiszen úgy tűnt, hogy voltak hányásra utaló jelek a környéken, de ezen kívül mást nem sikerült megállapítani.
A zsebében talált papírlapon kódolt üzeneteket is találtak. Sokan úgy gondolják, hogy a férfi kém lehetett.
Még most sem tudják, hogy ki is lehetett a férfi és mi is lehetett halálának oka.

forrás: WikiPedia

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.