A Szondi-teszt felfedi a rejtett személyiségedet

Mit szólnátok egy kis pszichológia teszthez? A cél az, hogy felfedezzük az elrejtett impulzusainkat. A Szondi-tesztet Szondi Leopold dolgozta ki a huszadik században, és a lényege csak annyi lenne, hogy kiválasszuk, melyik kép a legkevésbé szimpatikus számunkra. Természetesen szeretnénk figyelmeztetni titeket, hogy ezt főként játékként villantjuk fel, amely nem fogja helyettesíteni egy igazi pszichológus teljes kiértékelését. De előbb ismerjünk meg pár pszichológiai fogalmat!

Elfojtás: A pszichoanaltikus koncepció szerint ez a legfontosabb védekező mechanizmus. Ezzel nyomjuk el a kényelmetlen gondolatokat a tudattalanba.

Tagadás: Ebben a mentális folyamatosban teljes mértékben tagadjuk a legbelső késztetéseinket, éppen emiatt éppen ezzel ellenkező viselkedést alakítunk ki.

Szublimálás: az a folyamat, amikor az elnyomott választásokat társadalmilag elfogadható viselkedéssé alakítjuk át. Például művészeti tevékenységgé, hivatássá, vagy szokásokat alakítunk ki.

Most pedig nézzünk rá erre a nyolc emberre, akivel sohasem akarnál találkozni éjjel, mert a külseje elborzaszt és félelmet kelt benned. Aztán olvasd el az ehhez a számhoz tartozó leírást.

Ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a tesztben nincs “jó” megoldás, mivel arra dolgozták ki, hogy mindenkinek az elnyomott impulzusait találja meg. Emellett az eredeti teszt nem ebből áll, hiszen abban hatszor nyolc képet mutat meg nekünk a pszichológus. Ez csak a játékos verziója ennek a komoly tesztnek!

1. A szadista

Elfojtás: Nagy valószínűség szerint a tekintélyelvűséggel kapcsolatos érzéseket fojtod el, ezért muszáj uralkodnod. Hogyha ennek a tanárnak a képét választottad, akkor valószínűleg sértő és megalázó gondolataid vannak másokról tudat alatt.

Tagadás: Valószínűleg teljesen ártalmatlan és békés ember vagy, mindig segítesz másoknak. Hogyha irodai dolgozóként dolgozol, akkor a főnökeid viszont nehezen kezelnek. Hogyha valamit nem akarsz megtenni, határokat kreálsz (például későn érsz be dolgozni, vagy rossz a kedved). Általában passzívan ellenkezel, ami hosszú távon fárasztó.

2. Epilepsziás
Elfojtás: Amikor olyan személyiségzavarokról beszélünk, amelyek agysérüléssel vagy diszfunkcióval járnak (például az epilepszia), akkor a diagnosztizálásnál felmerülnek olyan viselkedések mint a kontrollálhatatlanság, agresszív kitörések, irritálhatóság. Hogyha ezt a férfit választottad, akkor korai éveidben lehetségesen elfojtottál valamilyen érzést a tudattalanba.
Tagadás: Valószínűleg kedves és békés ember vagy. Barátságos, amely a megbízhatóság látszatát kelti. Stabil az érzelmi világod, és könnyen kapcsolódsz másokhoz.
3. Katatóniás
Elfojtás: A képzelet túlzott stimulációja jellemző erre, ami erős negativitással jár. Ha ez a borotválatlan férfi vált ki belőled negatív érzéseket, akkor lehetséges hiperaktív vagy az elmédben, és könnyedén elveszítheted a kapcsolatot a valósággal.
Tagadás: Nem szereted a változást. Olyan fajta merev személyiség lehetsz, aki nehezen alkalmazkodik az új helyzetekhez. A legnagyobb félelmed, hogy elveszíted a kontrollt. Kissé merev vagy, sokszor védekezel.

4. Skizofrén

Elfojtás: A skizofrén személyiséghez sokszor kapcsolódik az intenzív apátia, a rendezetlen gondolatok és az összeegyeztethetetlen érzelmek. Ha ennek a nőnek a pókerarca tölt el félelemmel, akkor közönyös lehettél gyerekkorodban másokkal, korai gyerekkorodban.

Tagadás
Valószínűleg elég szociábilis egyéniség vagy. Szeretsz eljárni otthonról, ami kissé félrevezető, mert igazából nagyon izolált személyiség vagy, aki folyamatosan egyedül érzi magát. A kapcsolataidban nincs igazi érzelem. Mélyen legbelül azt érzed, nincs szükséged másokra.

5. Hisztérikus

Elfojtás: A hisztérikus emberekre jellemző az instabil érzelmi élet, a narcisztikus viselkedés és a magamutogatás. Hogyha ezt a fura nőt választod, akkor lehetséges, hogy arra vágysz, hogy mások elfogadjanak, vagy felhívd magadra a figyelmet.

Tagadás: Valószínűleg nagyon visszafogott ember benyomását kelted. Azonban a csendes és félénk személy mögött lehetségesen arra vágysz, hogy mindenkit elcsábíts, elbűvölj. Nagyon nagy figyelmet fordítasz a külsődre és a viselkedésekre. Mindig próbálsz jól öltözött és elegáns lenni, hogy felhívd mások figyelmét.

6. A depresszív

Elfojtás: Önbizalomhiány, bűntudat és kisebbségi érzés jellemző rád. Lehetséges, hogy mélyen lenyomod a depressziódat.

Tagadás: Lehetséges, hogy gondtalannak tűnsz, dinamikusságot és önbizalmat mutatsz kifelé. Néha persze ideges leszel, és akkor idegessé és melankólikussá válsz.

Szublimáció: Szeretsz mindenkinek segíteni, mások problémájára szeretsz megoldásokat keresni.

7. Mániás

Elfojtás: A mániára jellemző az extroverzió, a túlzott stimulálás, a pénzpazarlás. Ha ez a kép tölt el undorral, akkor lehet képtelen vagy kontroll alatt tartani a dolgokat.

Tagadás: Nagy valószínűség szerint olyan ember vagy, aki nem szereti az extrém dolgokat. Kimért vagy és diszkrét. Mindig kontroll alatt tartod a viselkedésedet.

8. Disszociatív személyiségzavar

Elfojtás: Ezek a személyek szeretnék, ha a másik nem elfogadná őket. Ha ezt a férfit választod, akkor lehetséges, hogy gyerekkorodban problémáid voltak a nemi identitásoddal.

Tagadás: Lehetséges, hogy minden téren ki akarod hangsúlyozni a nemedet. Szeretnéd megmutatni, hogy igazi férfi/nő vagy. Szeretsz felszedni nőket/ férfiakat.

forrás: LearningMind

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

2 thoughts on “A Szondi-teszt felfedi a rejtett személyiségedet

  • 2019-01-11 at 3:23 PM
    Permalink

    Nem a legszimpatikusabbat, hanem a legkevésbé szimpatikusat kell kiválasztani, nem??? Amúgy nem passzol a szöveg.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.