Itaru Sasaki szellemtelefont készített a gyászolóknak

Amikor Itaru Sasaki elveszítette unokatestvérét 2010-ben, aki elhatározta, hogy készít egy üvegből készült telefonfülkét a dombtetőn található kertjében, ahová egy használhatatlan tárcsás telefont helyezett. Mindennek az volt a célja, hogy beszélgessen halott rokonával. A helyzet az, hogy a telefon nagyban segített neki, hogy megküzdjön a gyásszal.

Egy évvel később Japánt háromszoros katasztrófa sújtotta. Földrengés, tsunami, majd nukleáris problémák. Ekkor Sasaki tengerparti otthonát hatalmas hullámok kezdték ostromolni, és a város lakosságának tíz százaléka halt meg az áradások következtében.

Saski ekkor határozta el, hogy megnyitva “széltelefonját” (kaze no denwa) a nyilvánosság előtt, hogy mások is képesek legyenek kommunikálni elhunyt hozzátartozóikkal. Hamarosan az egész országban elterjedt a híre a különleges telefonnak, a mai napra már több mint 10 ezer látogatója volt.

Természetesen a telefon egyoldalú kommunikációra szolgál. A látogatók tárcsázzák a szeretett személy számát, és elmesélik, éppen mi is történik az életükben, kiöntik a lelküket, ami nagyban segít, hogy továbblépjenek. Ráadásul megnyugvást találnak abban, hogy a rokon lehetséges, hogy hallja a szavaikat.

110315-N-5503T-307
WAKUYA, Japan (March 15, 2011) An aerial view of damage to Wakuya, Japan after a 9.0 magnitude earthquake and subsequent tsunami devastated the area in northern Japan. Ships and aircraft from the Ronald Reagan Carrier Strike Group are conducting search and rescue operations and re-supply missions as directed in support of Operation Tomodachi throughout northern Japan. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Alexander Tidd/Released)

forrás: AtlasObscura

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.