A sorozatgyilkos, aki 34 évig boldog házasságban élt

Mostani cikkünkben az “Egy jó házasság” háttértörténetével fogunk foglalkozni, amely kapcsolatban áll Dennis Raderrel. A kisregény a Minden sötét, csillag sehol című kötetben olvasható.

A kisregény középpontjában egy feleség áll, aki mit sem sejt férje titkos életéről. Stephen King az utószóban beszél arról, hogy Dennis Lynn Rader ihlette ennek a novellának a megírására, akiről számos közeli hozzátartozója nem tudta, hogy valójában sorozatgyilkos.
Dennis Rader 1974 és 1991 között tíz ember halálát okozta. Másik nevén a BTK gyilkosnak is nevezik (BTK – Bind, Torture, Kill – Megkötöz, Megkínoz, Megöl). A férfi leveleket küldözgetett a rendőrségre, amelyben leírta gyilkosságainak részleteit.

Dennis Rader 1990 és 2000 között nem gyilkolt, azonban 2004-ben újabb levelet kapott a rendőrség. Végül 2005-ben kapták el, és tízszeres életfogytiglanra ítélték, amelyet egy Kansas állambeli börtönben kell letöltenie. A férfi leghamarabb 2180. február 26-án szabadulhat.
A legérdekesebb Dennis Rader életében talán az volt, hogy a gyilkosságok mellett rendes, polgári életet él. 1971. május 22-én házasodott össze egy Paula Dietz nevű hölggyel, akivel 34 évig életek együtt és két gyermekük is született.

A férfinek egyébként alapdiplomája volt, dolgozott politikai kampányban, később riasztóberendezéseket szerelt be lakásokba. Ráadásul rengeteg ember azért kérte a riasztók beszerelését, hogy megvédje magát a BTK gyilkostól, arról persze fogalmuk sem volt, hogy maga a gyilkos szereli be őket. Később pedig sintérként tevékenykedett.

2005-ben a férfi letartóztatása után azonnal elváltak a feleségével, mivel a nő úgy érezte, hogy fizikai és mentális egészsége is kockán forog, hogyha Dennis Rader felesége marad.

forrás: WikiPedia

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.