A radioaktív cserkészfiú

David Hahn története mindenképpen bizarrnak mondható. A fiú különleges kalandja ott kezdődött, hogy otthonában akart építeni nukleáris reaktort 17 éves korában.

Hahn még gyermekkorában lett cserkész az Egyesült Államokban. 1994-ben egy kitüntetés miatt kezdett el kísérletezni a halálos alapanyagokkal. Kísérlete során először azt határozta el, hogy minden elemet beszerez a periódusos rendszerből, a radioaktív darabokat is. Évek alatt a fiúnak sikerült szinte minden veszélyes elemet kinyernie háztartási eszközökből. Eltávolította a füstérzékelőből az ameríciumot, a tóriumot a zseblámpákból, rádiumot az órákból és még sorolhatnánk.
David remélte, hogy egy működő atomreaktort hozhat létre otthonában. Kísérletét természetesen titokban tartotta, mindent a kerti fészerben tákolt össze. Természetesen sok esetben kisebb robbanások is bekövetkeztek.

A fiú ugyan sohasem lépte át házi reaktorával a kritikus értéket, azonban igencsak erős radioaktivitást képzett, amely 1000-szer nagyobb volt az egészséges szinténél. Később a rendőrség fedezte fel a kísérlet nyomát a fészerben, amely miatt az FBI is nyomozni kezdett. A legnagyobb probléma az volt, hogy a radioaktivitás terjedni kezdett a szomszédságban is.
A fiú nem igazán járt jól, hiszen 2007-ben letartóztatták, ráadásul igencsak veszélyes tórium sugárzásnak lett kitéve. Hahn letartóztatásának idejére már beteg volt a mérgezéstől, rengeteg vörös folt jelent meg az arcán. Csak 90 napot töltött a börtönben, azonban hamarosan elhunyt.

forrás: ListVerse.Com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “A radioaktív cserkészfiú

  • 2014-09-02 at 7:04 AM
    Permalink

    Mindamellett, hogy a nyelvezete a bejegyzésnek nagyon amatőr, még egy apróságban téved. David Hahn ma is él, jelenleg 37 éves.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: