A nő, aki nyulaknak adott életet

1726. szeptember 27-én Mary Toft vajúdni kezdett. A 24 éves parasztlány a vidéki Angliában dolgozott a földeken mindennapjaiban. Segítségképp Mary Gillhez fordult, aki Mary házába sietett, ahol a fiatal lány már szenvedett a fájdalomtól. Aztán valami nagyon furcsa irányt vett, hiszen Mary egy szörnyetegnek adott életet.

Borzalmas, azonban mégis csodával teljes szülés volt. Gill azonnal Mary sógornőjéhez fordult, aki bábaként is tevékenykedett. Elmondta, hogy a kisbaba egy állathoz hasonlít. A család azonnal odahívta a legközelebbi orvost a faluból, akinek már harmincéves tapasztalata volt gyerekek világrahozatalánál. Az orvos azt írta a szüleményről, hogy egy macskára emlékeztet, a másik egy nyúlra, amíg egy angolna hátsó csontját is látta a lényen. Azonban később a születéskor a nő egy nyúlnak adott életet, amely igazi csoda volt.
Mary helyi látványosság lett. Az orvos szemtanúja volt még nyolc következő kisnyúl születésének, amelyeket alkoholban őrzött meg, és azonnal levelekkel halmozott el helyi orvosokat.
Hamarosan a király is érdeklődni kezdett az események iránt, ezért saját emberét küldte el, hogy nyomozzon az ügyben. St. André segítette világra Mary tizenötödik nyulát. A nő országos szenzáció lett. A közönség java része undorodott a történetektől, sokaknak nem volt többé gusztusuk a nyúlpaprikáshoz.
Az orvosok úgy gondolták, hogy a nő érzelmei és képzeletei okozták ezt a furcsa szülési rendellenességet és betegséget. Azonban György király második orvosa nem vette be ezt a furcsa teóriát, ezért meglátogatta Maryt. Hiába látta a szülést ő maga is, akkor is szkeptikus maradt az üggyel kapcsolatban. 

800px-cunicularii_or_the_wise_men_of_godliman_in_consultation
November 29-én Maryt akarata ellenére Londonba szállították, elzárták, hogy tanulmányozhassák. Érdekes módon a csodás szüléseknek ekkor vége szakadt. Marynek magas láza lett. Ashlers ekkor boncolta fel először a nyulat, amelynek a belsejében kukoricát és szénát talált.
Hamarosan kiderült az igazság. Mary férjével együtt találta ki az összeesküvést. A legtöbb orvos, aki Maryt vizsgálta, köznevetség tárgyává vált. De hogy is verhette át Mary ezeket a férfiakat? Az igazság az, hogy Mary tényleg terhes volt, de elvetélt. A méhnyaka továbbra is nyitva volt, így bármit belé rakhattak, amelyet később világra is hozott. Amikor az orvosok nem figyeltek, akkor tömte magába az állatokat. Mary abban reménykedett, hogy ez segít őket kirángatni a szegénységből, mert akkoriban nagyon kedvelték a szörnyetegeket. Azonban Mary semmit sem profitált a kalandból, szegényen tért haza. 

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.