A marihuána biztonságosabb az alkoholnál?

A marihuána rengeteg vita középpontjában áll. Mostanság egyre több helyen legalizálják, de ennek ellenére még a legtöbb helyen illegális. Nagyon sokan kutatják a marihuána tulajdonságait. Most egy tanulmány bebizonyította, hogy az alkohol sokkal veszélyesebb a marihuánánál. Az alkohol 114-szer veszélyesebb, mint illegális társa. Érdekes módon a tanulmány azt bizonyította, hogy az alkohol az összes drognál veszélyesebb. Mostani cikkünkben tíz pontot szedtünk össze, amely bizonyítékul szolgál erre az állításra.

1. Rengeteg ember hal meg alkoholtól, de senki sem a marihuánától
Az Egyesült Államokban 37 ezer halálesetet hoztak kapcsolatba az alkohollal évente, ilyen kategória a kannabisszal kapcsolatosan nem is létezik.

2. Az emberek meghalnak alkoholtúladagolásban, de senki sem hal meg marihuána túladagolásban
Hogyha az alkohol tízszer nagyobb mennyiségben fogyasztod, mint kéne, az azonnal halálhoz vezet. Még olyan esetet nem írtak le, amikor valaki kannabisz túladagolásban halt volna meg. 

3. Az alkohol okozta egészségügyi költségek sokkal nagyobbak, mint illegális társáé
Nyolcszor nagyobb egészségügyi költséggel jár az alkohol, mint a marihuána az Egyesült Államokban, hiszen az alkoholfogyasztás rengeteg egészségügyi kockázathoz vezet. Ilyen a májproblémák, az ittas vezetés, sérülések és még rengeteg minden.

war-on-drugs

4. Az alkohol roncsolja az agyat, a marihuána nem
Rengeteg mítosz kering arról, hogy a marihuána hogyan is roncsolja az agysejteket, azonban egyre több tanulmány cáfolja meg ezt. Azonban az alkohol ténylegesen pusztítja az idegsejteket.

5. Az alkohol kapcsolatban áll a rákkal, a marihuána nem
Az alkoholt rengeteg rákos betegséggel kapcsolatba lehet hozni. Ilyen a gyomor, a máj, a prosztata, a tüdő és még rengeteg más rákfajta is. A kannabisz érdekes módon még a tüdőrákkal sincsen kapcsolatban. 

6. Az alkohol függőséget okoz
A marihuána sokkal kevésbé addiktív, mint az alkohol. Az alkoholfüggőség rengeteg családot szétrombolt már a világon, és könnyedén rá lehet szokni, ráadásul egyre többet kíván a szervezet.

letöltés (1)

7. Az alkohol növeli a balesetek számát, a kannabisz nem
A részegség megnöveli az esetleges balesetek számát. A sürgősségin rengeteg embert látnak el, aki alkoholt fogyasztott. Az alkoholt fogyasztók szeretnek kockázatokat vállalni, amely nem jellemző a marihuána fogyasztókra.

8. Az alkohol összekapcsolódik az agresszív viselkedéssel
Az alkoholisták sok esetben agresszívak, amely családokat tesz tönkre, azonban a kannabisz csökkenti az erőszakossági rátát.

9. Az erőszakos bűncselekményeknél az alkohol fontos szerepet játszik
Az erőszakos bűncselekmények 25-30 százalékát alkoholos befolyás alatt követik el az Egyesült Államokban.

10. Az alkohol összefüggésben van a családon belüli erőszakkal és szexuális bántalmazással is
Természetesen nem az alkohol okozza ezeket a problémákat, de mindenképpen erősíti ezeket a viselkedéseket. 

forrás: TheMindUnleashed

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.