A macskák titkos élete

Mindig is szeretted volna tudni, hogy merre is kószál a macskád, amikor nincs otthon? Most páran kiderítették!
Egy angliai állatorvosi egyetem diákjai 50 házimacskát szereztek a kísérletükhöz, és GPS szerkezetet erősítettek a nyakörveikre. A macskák 24 órás megfigyelés alatt voltak egy héten keresztül.
A képek három macska útját mutatják meg. A kékkel jelzett Deebee nevezetű macska kifejezetten négyzetesen fedezi fel a környéket, gyorsan tette meg útját, majd újra hazaindult. Azonban például a pirossal jelzett Claude egyáltalán nem így cselekedett, sőt néha bele is futott Thomas zöld útvonalába. A tudósok még a veszekedésüket is látták. Ebből is látszik, hogy a macskák személyiségük alapján választották ki útvonalaikat. Láthatóan Claude szeret konfrontálódni, amíg a szégyenlős Deebee szinte azonnal hazamegy napi sétája után.
A diákok meglepődtek, hogy mennyi macska keres fel idegen házakat, hogy étel után nézzen, hogy más macskáktól lopkodjon. Meglepő eredmény még, hogy a megfigyelt macskák nem igazán vadásztak, csak igen ritkán vetemedtek erre.forrás: The Sun

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: