A macskád olyan dolgokat is lát, amiket te nem

Tudtad, hogy a macskád olyan dolgokat is lát, amiket te nem? A macskák rengeteg kultúrában a misztikum szimbólumai, hiszen elegáns, nyúlánk testük van és tekintetük bárkit levesznek a lábáról. Most tudományos magyarázat is alátámasztja, hogy a macskák igazán érdekes teremtmények!

A macskák olyan dolgokat látnak, amelyeket mi, emberek nem. A virágokon különleges csíkokat láthatnak, a madarak szárnyain is más mintázatokat észlelhetnek. A titok az UV fényben rejlik, hiszen szemük olyan dolgokat képes befogadni, amelyet az emberi szem nem. Ugyan nem csak a macskák képesek erre, hanem a kutyák és más állatok is. Rengeteg állat képes érzékelni az ultraviola sugárzást. Ez a képesség megengedi, hogy több fény jusson be a retinába. 
Ez arra is magyarázatot ad, hogy a macskák miért is fordítanak olyan nagy figyelmet egyszerű dolgoknak, mint például egy darab papírnak, textíliának vagy bárminek, hiszen ez számukra sokkal érdekesebb.

catsss
Emellett azt is tudjuk, hogy a túlzott UV sugárzás veszélyes a szemünkre, hiszen a sarkkörökön muszáj szemüveget viselnünk, hogy ne roncsolódjon a szemünk. Azonban például egy rénszarvas számára ez egyáltalán nem okoz problémát. Valószínűleg az állatoknak van védekező mechanizmusuk, amellyel megvédik a szemüket ezen sugaraktól. 

forrás: MindUnleashed

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.