A legnagyobb gyermekáldozati helyet lelték meg Peruban

Nemrégiben talán az egyik legnagyobb gyermekáldozati helyet fedezték fel Peruban a Csendes-óceán partjainál. A helyszínen negyven harcos és közel 250 gyermek maradványait találták, akik 5-12 évesek voltak. A gyerekeket egyértelműen megölhették, majd egy hatalmas sírkő alá helyzeték körülbelül 5-800 évvel ezelőtt.

A gyerekeket mind úgy temették el, hogy nyugatra nézzenek az óceán felé. A maradványokon még látható néhol bőr és haj is, ez a különös klíma miatt konzerválódott. A vezető tudósok szerint a gyerekeket a Holdistennek, Shinek áldozták fel.

child sacrifice site

Az itt élő emberek az időjárási körülményeknek voltak kiszolgáltatva. A hatalmas viharok sokszor elpusztították a teljes termést, és a melegedő víz nyomán a halak is másfelé migráltak, így az emberek egyre kevésbé tudták ellátni magukat. Természetesen ezért az isteneket hibáztatták, és úgy gondolták, csak emberáldozattal lehetséges visszanyerni a kegyeiket.

child sacrifice site

A gyerekek az erőteljes Chimú Birodalom lakó voltak, amely 900 és 1475 között létezett, amíg le nem igázták őket az inkák. A helyszínt feltáró tudós szerint elképesztő mennyiségű gyermekcsontvázat találtak. A lehető legnagyobbat, ahol valaha gyerekeket áldoztak fel.

Peru child sacrifice site

Vastillo és csapata már közel egy éve dolgoznak a helyszínen és még mindig úgy gondolják, hogy újabb felfedezéseket tehetnek.

Peru child sacrifice site

A helyszínen 140 gyermek és 200 csecsemő maradványait tárták fel. Kötelek és textilek maradványai is láthatóak voltak a testeken. Az analízisek szerint az összes gyermeket nedves időjárási körülmények között temették el, ami egyértelművé teszi a kapcsolatot az időjárással. Az emberek általában akkoriban azt áldozták fel, ami a legkedvesebb volt számukra, épp ezért a felnőttek áldozata nem bírt akkora hatással, ha az eső nem akart elállni. Természetesen a tudósok sosem fogják teljesen megérteni, hogy miért pont gyermekeket áldoztak fel a dél-amerikai kultúrákban az isteneknek.

A gyilkosság módja hasonló volt, hiszen átvágták a szegycsontot, majd a bordákat is kihúzták, hogy eltávolíthassák a szívet. A sárban a temetkezési helyeken találtak felnőtt méretű nyomokat, gyerekek mezítlábas nyomait, kutyák mancsának és lámák patájának a nyomait is. Néhány testet temetetlenül hagytak a sárban.

Az izotópos analízis szerint kislány és kisfiú áldozatokat egyaránt mutattak be, és sokszor nem helyiek voltak.

forrás: VintageNews

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.