A legkülönösebb tíz indíték I. rész

Minden gyilkosságnak van egy érthetőbb indítéka, legalábbis szeretnénk ezt hinni, amikor egy hátborzongató gyilkosságról hallunk. De olyan esetek is akadnak, ami bárkit csodálkozással töltenek el, és képtelenek vagyunk elképzelni, hogy egy apróság hogy vezethetett el az emberöléshez.

10. Dennis Nilsen

Végletekig leegyszerűsítve a legtöbb gyilkost a gyűlölet vezérli, nem úgy mint Dennis Nilsent, aki ehelyett inkább a társaságért gyilkolt. 1978 és 1983 közötti ténykedése során tizenöt férfival találkozott, akiket aztán a jól sikerült randevú után megfojtott, ám nem rejtette el a holttesteket, inkább gondoskodott róluk, megmosdatta és felöltöztette őket, majd elhelyezte őket a nappalijában (régebbi áldozatai mellé). Lakótársakként kezelte őket, végül is csak a szagra lehetett panasza: csendesek voltak, nem zaklatták őt feleslegesen, és nem ették ki a hűtőből a vacsoráját. Dennis még szexuális kapcsolatot is létesített velük.
A kegyetlen bűncselekmény ellenére Nilsen szívesen segített a rendőrségnek megtalálni a holttestek rejtekhelyét a lakásában, az ölés motivációja pedig az egyedüllét volt.
 
9. Robert Lyons
Robert Lyons harminckilenc éves volt, amikor megkérte édesanyját, aki vele egy háztartásban lakott, hogy foglaljon neki jegyet a chicagói Avril Lavigne koncertre. Az elutasítás után Robert Lyons megölte a hatvanegy éves asszonyt kilenc késszúrással, miután leütötte egy üveg pezsgővel (egyes források konyakosüvegre tippelnek). A bűntényt követően elhagyta a lakást, és végül a rendőrség egy helyi étteremben kapta el, ahol jóízűen vacsorázott. Lyons számára a túlzásba vitt rajongás hozta el a 40 év börtönbüntetést.
 

8. Brenda Ann Spencer

A legtöbbünknek semmi kedve felkelni hétfő reggel, de egyesek tovább merészkednek abban, hogy kifejezzék, mennyire utálják a hétfő első napját. A tizenhat éves Brenda Ann Spencer elbarikádozta magát Cleveland-i Általános Iskolával szemközt lévő otthonában, és lövöldözni kezdett az érkezőkre. Hét óra múlva feladta magát, és életfogytiglani börtönbüntetést kapott.
7. Craig Walter 
Két kelet-londoni barát horgászni ment, mivel halakra várni sokkal könnyebb tekintélyes mennyiségű alkohollal, illetve droggal, így azt is vittek magukkal. A tekintélyes mennyiségű tudatmódosító szert elfogyasztó Walter paranoiás és rosszkedvű lett, ellentétben a barátjával, Maurice Wilsonnal, aki inkább a boldog részeg típushoz tartozott. Wilson balszerencséjére Walternél volt kés, így mikor megosztotta morcos barátjával örömét, Walter tizenhétszer szúrta meg. 
 
További különös okokkal és elkövetőkkel cikkünk második felében foglalkozunk.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.