A legkísértetiesebb helyek: Preston Castle

1890-ben Kalifornia állam egy hatalmas területet vett meg, hogy felépíthesse a Preston iskolát, amelyet nevelőintézetnek szántak problémás fiúk számára. A hely jobb környezetként akart szolgálni, mint a javítóintézetek. Nem igazán váltotta be ezt az ígéretet.

A komplexum teljesen önellátó volt. A hatalmas területen a fiúk termelhették meg a saját ételüket, megtanulhattak gazdálkodni. A helyszínen volt még pékség, cipész és nyomtatványokat árusító helyiség is. A hajléktalan, problémás fiúk hasznos készségeket tudtak elsajátítani itt is, mivel hasonlatos volt a való élethez.

Az iskola 1894. június 13-án nyitotta meg kapuit. Hogyha valaki rosszul viselkedett, akkor a következmények igencsak szigorúak voltak: éheztetés, bezárás, nyilvános bántalmazás, mind elfogadottak voltak a helyszínen. 

grid-cell-11890-1453932413-10

Samuel Goins 1918-ban érkezett az iskolába, az első évben háromszor próbált megszökni. A harmadik próbálkozásnál egy őr hátba lőtte. A fiú csupán húsz éves volt. Samuelt eltemették a helyi temetőben, hasonlatosan másik 16 fiatal férfivel, akik az iskola falai között haltak meg. Járványok is tizedelték a tanulókat. Az ötvenes években még egy házvezetőt, Anna Corbint is halálra vertek az iskola pincéjében. 

Az iskola 1960-ban zárta be kapuit. Azóta kísértettúrák is indulnak a helyszínre, mivel furcsa hangokat hallanak a területen: becsapódó ajtókat, leeső tárgyakat és furcsa jelenlét érzékelnek a területen. 2009 óta hivatalos túrák indulnak a kastélyban. 

grid-cell-11890-1453932410-5

forrás: TravelChannel.Com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.