A legkísértetiesebb helyek: Gimghoul kastély

A Gimghoul kastély Észak-Karolinában található. A legenda szerint egy diák, Peter Domgoole lelte itt borzalmas halálát.

Peter Domgoole a UNC-Chapel Hill nevű iskolában tanult, egyetlen gyermeke volt egy befolyásos virginiai családnak, és 1831-ben kezdte el az egyetemet. Peter szerelmes lett egy fiatal lányba, Ms. Fannyba. A fiatalok szokásos találkahelye a Piney Prospect teteje volt, ami a mai napig létezik. Manapság Miss Fanny forrásának hívják.
Azonban Peter nem volt egyedül szerelmével, többen is érdeklődtek Ms. Fanny iránt, ami miatt a fiatal fiú elképesztően féltékeny lett. A férfi kihívta párbajra vetélytársát kedvenc sziklájuk tetejére. A párbaj alatt Peter meghalt. Sokan úgy gondolják, hogy társa magára hagyta sebével, kirángatta a szikla tetejére, hogy ott haljon meg magányosan, később ugyanoda el is temette a fiút.
Másnap Fanni is meglátogatta a forrást, de Peter sohasem tűnt fel a helyszínen. A lány folyamatosan visszatért, de soha többé nem látta a fiút. A lány elkezdett érdeklődni utána, de senki sem tudott róla semmit, sokan azt pletykálták, hogy elhagyta az egyetemet és a sereghez csatlakozott.

grid-cell-31412-1454085826-7
A lány attól a naptól kezdve mindig visszatért a forráshoz, várta szerelmét, ült és sírt a sziklán, amely alá a fiút temették. Fanny végül meghalt szerelmi bánatától.
A legenda szerint a 18 éves Peter szelleme továbbra is kísért a helyszínen. Mások szerint még Fanny is csatlakozik hozzá a magányos éjszakákon.

grid-cell-31412-1454085824-2

forrás: Welcometonc.com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.