A legjobb boszorkányos könyvek listája

A Goodreads.com oldal segítségével összeállítottunk egy listát a legjobb könyvekről, amelyben boszorkányokkal találkozhattok. Ha van kedvetek még illeszthettek a listánkhoz párat, amit szívesen ajánlatok!

J.K. Rowling: Harry Potter könyvek
Abszolút mértékben kihagyhatatlan J.K. Rowling Harry Potter sorozata, hogyha boszorkányokról beszélünk. A sorozatnál több bűbájt és varázsigét nem sok könyv látott.

Roald Dahl: Boszorkányok
Roald Dahl klasszikus könyvében az igazi, félelmetes boszorkányokról mond nekünk mesét. A történet középpontjában egy hétéves kisfiú áll, aki igazi boszorkákkal találkozik.

Gregory Maguire: A boszorkány
Gregory Maguire könyvéből jobban megismerkedhetünk Elfabával, a gonosz nyugati boszorkánnyal, aki Óz világában tevékenykedik.

Rachel Hawkins: Hex Hall
Három évvel ezelőtt Sophie Mercer felfedezi, hogy boszorkány. Nehezen küzd meg érdekes képességeivel, amelyek a való életben is bukkanókat okoznak számára.

 Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány
Alice Hoffman könyvében megismerkedhetünk a különleges Sparrow családdal, akik még évszázadok óta különleges képességeket örökítenek leánygyermekeiknek. Hoffmantól még számos boszorkányos könyvet olvashatunk, például a híres Átkozott boszorkákat.

Neil Gaiman: Csillagpor
Neil Gaiman nagysikerű könyvéből film is készült. A műben találkozhatunk hullócsillagokkal, hősökkel és gonosz boszorkányokkal egyaránt. Igazi varázslatos történet.

Kim Harrison: Boszorkányfutam
Rachel Morgan boszorkány, emellett az éjszaka leple alatt vámpírokra és különleges terményekre vadászik.

Sarah Addison Allen: A varázslatos Waverley-kert
Az írónő egy elvarázsolt fáról mesél el nekünk egy történetet, és azokról az emberekről, akik ezt a kertet gondozzák.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “A legjobb boszorkányos könyvek listája

  • 2018-05-31 at 10:25 AM
    Permalink

    Az Átkozott boszorkák eseténél találkoztam először azzal a jelenséggel, hogy a filmadaptáció klasszisokkal jobb lett, mint a könyv.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.