A különleges veseátültetés története

1996 márciusában a 48 éves Albert Morrow elég hosszú időt töltött a kórházban egy sikeres veseátültetés után. A férfinak természetesen szigorú diétát kellett tartania, de a férfi folyamatosan tejért és csokis süteményért könyörgött a személyzetnek, még álmában is. Az orvosok úgy gondolták, hogy Albert vágya a tej után valamelyik gyógyszer mellékhatása lehet, ráadásul Albert laktózra is érzékeny volt, ezért harminc éve nem is fogyasztott tejterméket.

Pár nappal ezelőtt Shaun McGregor és barátja, Boby együtt unatkoztak Alabama egyik kisvárosában, ezért úgy gondolták, hogy gyorsulási versenyt rendeznek az üres utakon. A verseny győztese a legközelebbi boltban a kedvenc italát választhatta a másik kontójára. Bobby szénsavas italt fogyasztott, amíg Shaun tejet ivott. A bolt vezetője hamarosan üvöltözni kezdett a fiúkkal, hogy menjenek haza, mert be fogja zárni a boltot. A férfi egyre dühösebb lett a fiúkra, hiszen takarodó után vándoroltak ki. A fiúk természetesen igyekeztek figyelmen kívül hagyni a bolt tulajdonosát. Hamarosan megérkezett a seriff is, a bolt vezetője a fiúkra mutogatott.

ghost-surgery-organ-transplant
A fiúk azonnal a motorjaikhoz rohantak, de nem tudták rendesen felmérni a helyzetet, amikor beértek a fák közé. Shaun borzalmas balesetet szenvedett, amikor lerepült motorjáról. Amikor a mentők kiértek, akkor már csak a fiú holttestét találják. Shaun mentette meg Albert életét, aki azonban új személyiségjegyeket is kapott.
Albert teljesen felépült a transzplantáció után, ráadásul sokkal fiatalosabb, gyerekesebb lett. A régi lustaság biciklit is vásárolt, és közös túrákra indultak feleségével. 
Emellett Albert folyamatosan tejet fogyasztott. Természetesen sokszor problémát okozott neki az intoleranciája miatt, de ennek ellenére nem hagyta abba. Emellett Albert elhagyatott kiscicákat is elkezdett hazahozni, és sokat káromkodott, ami azelőtt nem volt jellemző rá.
Albert 2007-ben elhunyt, és ekkor Joyce írt egy levelet férje donorának, aki azonnal felhívta telefonon az özvegyet. Andrea sokat mesélt elhunyt fiáról, akiről kiderült, hogy rengeteg tejet ivott, és elhagyatott állatokat fogadott be. A biciklikkel kapcsolatos szenvedélye is átragadt Albertre.
Érdekes, de az Egyesült Államokban 28 535 szervátültetést hajtottak végre 2011-re. Ezek közül a legtöbb szív, vese és szaruhártya átültetés volt. A szaruhártya és veseátültetések 21 százalékánál tapasztalnak személyiségbeli változásokat és hat százaléka a szívátültetetteknek is beszámol róla. 

dirt-road-alabama

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.