A könnyek országútja

A könnyek országútjának nevezett hírhedt út a kanadai Yellowhead Highway autópálya része. 1969 és 2011 között 18 lány holttestére bukkantak ezen a környéken. Az út elszigetelt, szegénységben tengődő települések közt kanyarog, leginkább teherautósok használják.

Az első gyilkosság 1969-ben történt. A 26 éves Gloria Moody holttestére egy közeli marhafarmon találtak rá. Az áldozatot halálra verték és szexuálisan is bántalmazhatták. Az ügynek három gyanúsítottja is volt, de végül egyikük ellen sem indult eljárás. A rendőrség a többi áldozat ügyében is tanácstalan volt, egészen 2012-ig. Egy 1974-ben megölt áldozat, Colleen MacMillen blúzán talált DNS-mintát sokáig nem sikerült azonosítani, de 2012-ben a fejlettebb technológia révén sikerült egyezést találni. Az elkövető Bobby Jack Fowler, akit gyilkossági kísérlet vádjával már egyszer elítéltek. A rendőrségnek további tíz gyilkosságot sikerült rábizonyítania a férfira, aki az 1970-es évek elején bizonyítottan többször is megfordult Kanadában.

A többi gyilkosság esetében azonban az elkövető kiléte még mindig ismeretlen.

Az országút mellett egy “Lányok, ne stoppoljatok!” feliratú tábla figyelmezteti az arra járókat a rájuk leselkedő veszélyre.

highway-of-tears

Forrás: Csiribusz, Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.