A köd, amely megölt 12 ezer embert

A köd igazán félelmetes és misztikus dolog tud lenni, azonban 1952-ben tényleg rettenetet hozott London városára.

Kevesebb, mint 30 centiméterre lehetett látni 1952 egyik napján Londonban. A levegő fekete volt a szennyezettségtől, a szmog 4000 embert gyilkolt meg és további 8000 ember követte, akik az elkövetkező hetekben hunytak el komplikációk következtében.

Londonnak hosszú, romantikus kapcsolata van a köddel. Szinte összefonódott a várossal, misztikussá varázsolja, hozzátartozik különleges városképéhez. Azonban azon a decemberi napon halálos következményekkel járt London ködössége.
A borzalmakat fokozta, hogy szénnel fűtöttek a lakásokban, amely nagyban megnövelte a légszennyezettséget a városban. Emellett az autók is problémát okoztak, amelyek akkoriban még egészen új jelenségnek számítottak.

A köd aznap olyan vastag volt, hogy a lábát sem láthatta az ember. Emberek tévedtek el a sűrű ködfelhőben, elveszítve otthonaikat. Sokan azonban otthonuk biztonságában haltak meg. Néhányan szerencsésen elértek a kórházakba, ahol azonban minden leállt. Rengetegen az utcán fulladtak meg a füstben. Leginkább gyermekek és tüdőbetegek, esetleg dohányosok haltak meg azonnal a mérgező szmogtól. A város teljesen leállt.
Szerencsére a negyedik napon megtisztította a város levegőjét a szél. Azonban még 8000-en elhunytak a szmoggal kapcsolatos komplikációk miatt.

forrás: KnowledgeNuts

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “A köd, amely megölt 12 ezer embert

  • 2014-11-03 at 8:02 PM
    Permalink

    Nem először adtok remek ötletet, ez most nagyon jókor jött, köszi! 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.