A japán tengeri szörnyeteg, Issie

Amíg mindenki ismeri Nessie-t, a Loch Ness-i szörnyeteget, addig rengetegen nem hallottak még az angol szörny japán rokonáról, akit Issie-ként ismerünk, más néven Issie-Kunként.

Issie-t a Ikeda tó mélyén találhatjuk, amely Kyushu-szigetén található. A 233 méter mély Ikeda tó nagyon érdekes, merthogy egy kihalt vulkán helyén található, nincs kapcsolatban az óceánnal, így az esőzésekre van hagyatkozva, ha vízpótlásról van szó.

issie, japanese lake monster

Azt mondják, Issie közel harminc méter hosszú, sötét színe van és gyík-formája. Számos képpel próbálták már bizonyítani létezését, amely szerint körülbelül öt méter hosszúságú. A legenda szerint a szörnyeteget szomorúság hozta létre. A mitológia szerint régen Issie egy fehér kanca volt, akinek egyetlen csikója volt, akit azonban elrabolt egy szamuráj, így a ló a tóba ugrott szomorúságában. Odalent a mélységben változott át szörnyeteggé.

Elsőként Issie-Kunt egy húsztagú család látta, de később jó páran beszámoltak a látványról. Később Mr. Matsubara készített homályos felvételt a szörnyetegről, majd 1991-ben egy videó is feltűnt. Mondjuk azt is fontos tudni, hogy a Ikeda-tó a világ legnagyobb angolnáinak ad otthont, amellyel könnyedén összekeverhető ez a mitikus lény.

forrás: http://ghastlytravels.com/

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.