A horrorfilmek nézése elősegítheti a fogyást?

Egy nemrégiben lezajlott kutatás szerint a horrorfilmek nézése bizony érdekes pozitív hatásokkal kecsegtet. A University of Westminster kutatása szerint a félelmetes filmek kalóriákat égetnek el és javítják a hangulatunkat is.

A kutatók tíz emberrel nézettek riogatós filmeket, közben figyelték a pulzust, az oxigénszintet és a széndioxid kilégzését is.

Azt találták, hogy a félelmetes stimuláns adrenalint bocsájtott ki, amely Richard Mackenzie szerint a szervezetben a üss vagy fuss válaszért felelős. Amikor kiváltjuk ezt a választ, akkor a szervezet több kalóriát éget el, és felgyorsítja a metabolizmust is, mert szükségünk lesz oxigénre ebben a helyzetben. Ez azt is jelentheti, hogy a horrorfilmek elősegíthetik a fogyást is.

forrás: 9Gag

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.