A holtak szigete

Most bemutatunk egy olyan helyet, ahol legalább egy milliónyi holttest nyugszik a föld felszíne alatt. Olyan testekről beszélünk, amelyeket elfelejtett a társadalom. Az Egyesült Államok legnagyobb tömegsírja New York államban található, Hart szigetén, amely Long Island közelében található.

Hart szigetén rengeteg borzalmas dolog ütötte fel a fejét. A sziget története sötétebb, mint bármi másé. A szigetet a polgárháború idején, az 1860-as években börtöntábornak használták, a rabokból legalább 235 meg is halt a helyszínen. 1869-től leginkább halva születetteket és szegényeket, hajléktalanokat temettek el a jelöletlen sírokba. Az 1870-es években a szigetet karanténként használták a sárgalázban szenvedő betegek számára, majd később egy női elmegyógyintézetet is létesítettek itt. A következő században átalakítottak és fiatalkorúak javítóintézete lett a helyszínből. 

hart-island-chapel-if-8-500x333
Állítólag a szigeten a fogjok ásták a tömegsírokat: egyszerű fadobozokban földelték el a holttesteket. Manapság kampányok kezdődtek a szigettel kapcsolatban. 

hart-old-500x403

forrás: GhostTheory

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

2 thoughts on “A holtak szigete

 • 2015-10-10 at 2:18 PM
  Permalink

  Szia!

  Ne haragudj, de össze vissza írsz!! A stílus szörnyű, tele van stilisztikai, nyelvtani hibával! Ennél a cikknél pl. :”az 1860-as években börtöntábornak használták,akikből legalább 235 meg is halt a helyszínen!” Micsoda butaság ez?? Majd a következő: “állítólag a szigeten a fogjuk ásták a tömegsírokat”….

  Reply
  • 2015-10-10 at 3:20 PM
   Permalink

   Kedves Anikó!

   Sajnálom, hogy ebben a cikkeben találtál hibákat, azonnal javítottam is. Tudod, naponta legalább 6-8 cikket fordítok angolról magyarra, ezért aznap kicsit lankadt a figyelmem. Nyelvtani hibákat nem találhattál benne, maximum fogalmazásiakat. Mivel ezzel foglalkozom azonnal javítottam a problémákat. Teljesen igazad van.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: