A Greywater kertek borzalmas titka

A most következő történetet valaki névtelenül publikálta az interneten. Kiderült, hogy a Greywater kerteknek borzalmasan sötét titka van. A szerző nem részletezi, hogyan is került a félelmetes helyre, csak annyit tudunk, hogy valahol az Egyesült Királyságban lelhető fel a helyszín. Borzongató creepypasta következik!

Image Credit: iStock/Witthaya

Az épület első pillantásra teljesen elhagyatottnak tűnik, amelyet évtizedek óta pusztulásra ítéltek. A szerző szerint a hely viszont nagyon is lakott. A teljes helyszínnek megvan a sajátos félelmetes atmoszférája. Hiába névtelen főhősünk tavasszal érkezett a helyszínre, akkor sem lehetett a közelben madárcsicsergést sem hallani. Fekete felhők borították az eget a birtok felett. A legfelkavaróbb mégis a sáros, mocsárszerű víz volt, amely körbevette a házat.

Image Credit: iStock/Gfed

– A hely halott volt – mondta a szerző visszaemlékezéseiben. – Legalább annyira, mint én.
Az ajtó nyitva volt, hívogatva a látogatókat a félelmetes belső térbe. A penész és a rothadás már évekkel ezelőtt győzött az épület felett. Az előtérben a székek felett egy felirat díszelgett: kérem, üljön le.

Image Credit: iStock/DpArtPhoto

A szerző engedelmeskedett a kérésnek. Várt, kivette a zsebéből a pénztárcáját, ahol egy gyűrött, megviselt fotót tartott egy fiatal, vörös nőről. Sohasem mondta el, hogy a felesége, testvére vagy lánya volt-e, de Emily néven emlegette. Gyönyörű nő volt és a világot jelentette számára.

Image Credit: iStock/SolisImages

Azt is sugallta, hogy valami borzalmas történt Emilyvel. A ház belsejében egy idős férfi köszörülte a torkát. Felnézett, hogy találkozzon a Greywater kertek gazdájával, aki ezüst pálcát tartott a kezében és öltönyt viselt. Az egyik szemét fekete fedővel takarták le.

Image Credit: iStock/DpArtPhoto

A férfi úgy hangzott, mintha már évek óta nem szólalt volna meg:
– Van időpontja? – kérdezte.
– Igen…van egy titkom. Ezt akarom elmondani – válaszolta.
– Tudom – mondta, majd maga elé terelt a szerzőt, és a másik szobába vezette, ahol egy hatalmas, régi asztal terült el egy hatalmas könyvvel.

Image Credit: iStock/knorre

Az asztal felé menet a szerző egy óriási betonépítményt fedezett fel a szoba közepén. Ahogy elhaladt mellette megállapította, hogy ugyanaz az undorító, fekete folyadék van benne, ami körbeveszi a házat. Az idős ember kinyitotta a könyvet.
– Mi a neve? – kérdezte. A szerző elmondta a nevét, felvett egy régi tollat és a tintába mártotta. Amikor befejezte a körmölést, újra a szerzőre nézett. – Tökéletes, akkor kezdhetjük is.

Image Credit: iStock/DpArtPhoto

Felvett egy kelyhet, lehajolt a mélyedésbe és a szürke, olajos vízből mert bele. A poharat a könyv mellé helyezte. A víz rothadás és penész szagát árasztotta.
– Vegye el – mondta. A szerző megbotránkozva nézte a poharat. – Igya meg a vizet, és a titka azonnal az edénybe száll.

– Ne felejtse el, hogyha én őrzöm a titkát, akkor maga soha többé nem mondhatja el senkinek. Még a halálos ágyán sem.
A szerző bólintott, a félelem lebénította.
– Ez azonban nem jelent megváltást. Amit tett az nem megbocsájtható, csak örökre el lesz rejtve. Hogyha emellett dönt, akkor soha többé nem fordíthatja vissza.
A férfi újra bólintott.
– Ezt szeretné? – kérdezte újra.
– Igen – válaszolta  szerző.

Image Credit: iStock/Avalon_Studio

– Miért csinálja ezt? Miért őrzi meg mások titkait?
A férfi felnevetett, ördögi hangjától megrezzent a másik.
– A vakok földjén – válaszolta. – Az egyszemű ember a király.
A szerző bólintott, majd megragadta a kelyhet, és kiitta. A borzalmas íz miatt örökkévalóságnak tűnt az elfogyasztása.
“Ezt érted teszem, Em” – írta az utolsó bekezdésben, amelyben arra utalt, hogy Emily most már biztonságban van.

Image Credit: iStock/Vizerskaya

Úgy fest, hogy a Greywater kertek alatt más titkok is lappanganak.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.