A Greyfriars temető kopogószellemei

A Greyfriars temető Edinburgh-ban található. Itt egy olyan szellem lakik, akinek borzalmasan rossz híre van. Itt él ugyanis George Mackenzie, aki a 17. században élt és dolgozott ügyvédként. Állítólag 18 ezer embert segített halálra ítélni a király mellett.

1999-ben egy hajléktalan ember tört be a síremlékhez, hogy éjszakára hajlékot keressen magának, de amikor befészkelte magát, akkor minden rosszra fordult. A koporsó állítólag szétmorzsolódott, és maga alá temette a szerencsétlen férfit. A hajléktalan ordítva rohant ki a temetőből.

Azonban innentől a temetőben furcsa események sora indult be. A városi önkormányzat bezáratta a temetőt, amíg Jan-Andrew Hendersen nem indított hivatalos kísértettúrákat. Azóta 350 ember állítja, hogy kopogószellem támadta meg a sír környékén. Néhány történetben még törött csontok is szerepeltek, ráadásul 170 ember el is ájult a túrán.

Egy másik sír is van a Greyfriars temetőben, amelynek szintén ördögi erőt tulajdonítanak. Itt található Thomas Riddel sírja (amely az eredeti angol Harry Potterben Voldemort neve). Rowling elmondta, hogy a sír hatással lehetett a névválasztására.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.