A férfiak könnyebben válnak szellemekké?

Dr. Erlendur Haraldsson a Izlandi Egyetem egyik pszichológusa érdekes tanulmányt mutatott be a paranormális jelenségek iránt érdeklődnek. A férfi 337 esetet vizsgált meg, amely azt az érdekes eredményt hozta, hogy férfiak több esetben válnak szellemekké, főleg azok, akik erőszakos halált haltak. 

A pszichológus a nyolcvanas években történt különleges eseteket vizsgált, amelyekben paranormális jelenségeket tapasztaltak a szemtanúk. Emellett leellenőrizte ezen esetek hátterét is. Az esetek mind Izlandról származtak, de később kiterjesztette a tanulmányokat európai és amerikai esetekre is. 
Dr. Haraldsson meglepődve tapasztalta, hogy java részt férfiak válnak szellemekké (67 százaléka az eseteknek). Ráadásul más kutatók is hasonló összefüggéseket tapasztaltak. 
Még érdekesebb, hogy rengeteg félelmetes szellemtörténetet hallottak egy kutatók, amelyből most hoztunk pár ízelítőt.

6512bd43d9caa6e02c990b0a82652dca_1422964898
“Jacob abban a szanatóriumban volt beteg, ahol én dolgoztam. A férfi sokszor lehangolt volt, ezért megpróbált egy kis humorral feldobni a napjait. Egyik nap megkértem Jacobot, hogy látogasson meg bennünket, hiszen a férjem pont abból az országból származott, ahonnan ő. Boldogan igent mondott, és megígérte, hogy másnap eljön. Éjjel felébredtem, és úgy éreztem, mintha minden erőmet kiszívták volna. Hirtelen kinyílt a hálószoba ajtaja és megláttam Jacobot, akinek az arcát vér borította. Őt figyeltem, de meg sem tudtam szólalni. Később Jacob eltűnt és becsukta az ajtót maga után. Felébresztettem a férjem, és elmeséltem neki az esetet. Meg voltam róla győződve, hogy valami történt a szanatóriumba. Másnap reggel elmondták, hogy Jacob öngyilkos lett.”

“A feleségemmel és velem élt egy kétéves kislány is, akit örökbe fogadtunk. Egyik éjjel úgy éreztem, hogy egy nő áll az ágyam mellett, aki azt mondta, hogy Margaretnek hívják, majd eltűnt az ajtó mögött. Ránéztem az órára, amely pontosan három harmincat mutatott. Másnap megtudtam, hogy a kislány nagymamája ugyanakkor halt meg és Margaretnek hívták.”

doyoubelieve

forrás: GhostTheory

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.