A fák varázslata

A fáknak már a régi időkben is varázslatos erőket tulajdonítottak, hiszen mindig az életet biztosították számunkra. A sámánizmusban bizonyos fákat különös képességekkel ruháztak fel. Minden fafajnak külön ereje és szelleme van, amelyből párat most bemutatunk nektek!

Tiszafa
A tiszafa törzsének aranyos színe van szürke mintázatokkal. Az egyik legősibb fafajnak tartják, azonban a fa összes része mérgező a termésén kívül, amelyet rákgyógyításra használnak. A régi ünnepélyek a téli napfordulóhoz kötődnek, amelyek a halállal és az újjászületéssel kapcsolódtak össze. A sírok tetején használták ágait emlékeztetőként, hogy az élet csak egy állomás a sok közül.

Cédrus
A cédrus erős pillére a spiritualitásnak, amelyet az élet fájának is neveznek. Úgy gondolják, hogy a Földet jelképezi. Hogy energiát nyerhessünk a fából, a tenyerünket a cédrus levelére kell helyeznünk. Akkor hatásos leginkább, hogyha élő levélre tesszük kezünket. A kelták használták fel a fa olaját, főleg csaták alatt.

Bodzafa
A druidák tisztelték a bodzafát, amelyet Vénusszal kapcsoltak össze. Hogyha valaki kivág egy példányt, akkor állítólag Bodza asszonyság saját maga fog bosszút állni. Úgy hiszik, hogyha valaki a napforduló során áll a fa alá, akkor szellemeket láthat. Pálcájával gonosz szellemeket lehet elűzni.

Magyal
A magyalnak a keresztény és a pogány kultúrkörök is varázslatos energiákat tulajdonítanak. A halál és az újjászületés szimbóluma. Fája a védelemmel kapcsolódik össze. Régen úgy vélték, hogy a magyalból kilőtt lándzsával meg lehet jósolni, hogy kiből lesz megfelelő harcos.

Nyírfa
A nyír a születéssel áll közeli kapcsolatban. Éppen emiatt szerelmi varázslatokra is használták. Hogyha a fakéregre írsz egy rövid szerelemmel kapcsolatos kérést újhold idején, majd később elégeted, akkor teljesülhet a vágyad. Azonban a kérést nem mondhatod el annak a bizonyos személynek, hiszen azzal akár meg is átkozhatod a kapcsolatodat.

Galagonya
A galagonya összefüggésben áll a női szexualitással, szintén összekapcsolódik a szerelmi mágiával és a házassággal is. A virága állítólag vonzza a férfiakat. Az ebből készült varázspálcák is hasznosak lehetnek, de csak akkor, hogyha nő készíti őket.

Mogyoró
A mogyorófa a fehér mágiával kapcsolódik össze. A fát lehet használni bölcsesség, tudás és inspiráció szerzésére, ráadásul gyógyításra is. Éjjelente mágikus segítséget is képes adni a bajba jutottaknak. Hogyha mogyoróággal rajzolsz egy kört magad köré, akkor kivédheted a gonosz erőket.

Tölgy
A tölgyet szinte minden kultúrában nagyra tartják. A makkokat a termékenységgel kapcsolták össze. A tölgyfa leveleinek is mágikus erőt tulajdonítanak. Ha ezeket elégetjük és a levegőbe szórjuk a hamvakat, akkor az megtisztítja a levegőt.

Fűz
A fűzfát a modern világban is használják fájdalom- és lázcsillapításra. Egy fűzfákkal teli ligetben nagy esélyünk van az inspiráció szerzésére, sőt a jövőbe is láthatunk. A művészeknek is ajánlott a fűzfa tövében ücsörögni telihold idején.

forrás: ParaNormalHaze

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.