A fájdalom hiánya rossz nekünk

Gondolj az utolsó alkalomra, amikor véletlenül puszta kézzel ragadtad meg a forró serpenyőt! Biztosan eszedbe jutott már, hogy mennyire jó lenne, hogyha nem éreznéd a fájdalmat, ugye? De most képzeld el azt is, hogy törött lábbal sétálsz, és fogalmad sincs róla, hogy el van törve! Gondoljunk bele, hogy mennyi problémát okozhatnánk a testünknek, hogyha nem figyelmeztetne a fájdalommal, hogy valami nincs rendben. 

Nagyon kevés olyan ember van, aki egy genetikai betegség miatt egyszerűen nem érez fájdalmat. Extrémebb esetekben még az is előfordulhat, hogy leharapják a szájukat, miközben a bőrüket rágcsálják. A fájdalom hiánya mindenképpen életveszélyes állapot. 
Senki sem szereti a fájdalmat, de be kell vallani, hogy igazán hasznos figyelmeztető rendszer. Nélküle nem vennénk észre a sérüléseket és nem távolodnánk el a bajt okozó forrástól. A fájdalom nélkül elfertőződnének a sebeink és észre se vennénk, ha túlhasználjuk az izmainkat.

pain_small
A fájdalom hiánya genetikai rendellenesség, amelyért a PRDM12-es gén mutációja a felelős, és könnyedén átörökíthető. Akik ilyen betegségben szenvednek, folyamatosan felügyeletet igényelnek. Fontos, hiszen bármikor bánthatják saját magukat. 
A betegség abban segít az orvosoknak, hogy megértsük, hogyan is működik az emberi test. Ez a különleges genetikai betegség segít abban is, hogy új fájdalomcsillapítókat kísérletezzenek ki.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.