A dibbuk doboz

2012-ben került a mozikba a Démoni doboz (The Possession) című film, amelyben megismerkedhettünk a dibbuk dobozzal, mint elátkozott tárggyal. Most ennek a hátteréről rántjuk le a leplet.

Kevin Mannis 2000-ben vett egy vásáron egy régi bortartót. Az ősi fadobozhoz egy történet is tartozott: eredetileg a eladó nagymamája tulajdonában volt, aki elrejtve tartotta, hogy senki se nyissa ki. Az idős hölgy “dibbuk doboznak” nevezte. A dibukok különleges lelkek a zsidó néphitben, akik emberekre vagy tárgyakra ragadnak, később szerencsétlenséget, szenvedést és halált hoznak.
Mannis, ahogy elhagyta a vásárt, egy hisztérikus telefonhívást kapott a titkárnőjétől. Valaki (esetleg valami) ordítozott és tárgyakat dobált a férfi irodájában, de képtelenség volt bemenni, hiszen az ajtó szorosan be volt zárva. Amikor Mannis a helyszínre érkezett, a villanykörték el voltak törve, a titkárnő pedig a sarokba kucorodva zokogott.

A férfi édesanyjának adta a bortartót, aki szinte azonnal agyvérzésben elhunyt, azonban Mannis továbbra sem kapcsolata össze az eseményeket, így megtartotta a dobozt. Mannis azonban hamarosan labilis lett pszichésen. Árnyékokat látott a szeme sarkában, éjjelente felébredt és úgy érezte, hogy valaki a nyakába liheg. Később Mannis az eBay-en kezdte árulni a dobozt, emellett érdeklődött az internetes közösségtől, hogy kinek van hasonló tapasztalata.

A dobozt Iosif Nietzke vásárolta meg, aki végül újra a eBay-re tette fel, hiszen kellemetlen élményeket, szagokat és árnyakat tapasztalt, ráadásul ellepték a csótányok a házát.
A dibbuk doboz most Jason Haxton tulajdonában van, aki paranormális erővel bíró tárgyakat gyűjt, Egyelőre egyetlen átka, hogy rengeteg üzenetet kap a dobozzal kapcsolatosan.

forrás: ListVerse.Com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.