A Démonok között második részének igaz története

1977-ben Janet Hodgson olyan volt, mint minden más tizenegy éves kislány Enfield városában, Angliában. Aztán egy kopogószellem kommunikált rajta keresztül, és kísértette meg a családot.  A Démonok között második részében Janet és családja kerül a középpontba, akik Ed és Lorraine Warren segítségét kérik. 

A Warren páros aktív munkája során több, mint tízezer esetet vizsgált meg. Ezek között volt a Hodgson család is, akiknek viszont eredeti történetében nem játszottak akkora szerepet, mint a filmben fognak. Hodgsonék félelmetes történetének főszereplője a valóságban Maurice Grosse volt, aki szintén feltűnik majd a filmben. Ő és társai egy kutatótársaság tagjai voltak, akik kopogószellemekkel kapcsolatos eseteket vizsgáltak meg, így Janettel és családjával is interjút készítettek. 

maxresdefault
A History vs. Hollywood nevű oldal össze is hasonlította a valós történetet a filmmel. Például van egy olyan jelenet a filmben, amikor fakeresztek fordulnak lefelé maguktól, ez eredetileg nem történt meg. Az igazi Janet Hodgson is beszélt furcsa hangon, de a filmben rázkódó tárgyak és villogó fények is megjelennek, amely a való életben nem volt jelen. 
Természetesen az eredeti eseményekben rengeteg szkeptikus ember nem hisz, de maga az igazi Maurice Grosse állítja, hogy a poltergeist jelenség valóságos volt.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.