A Danvers elmegyógyintézet története

Hogyha láttad a híres Session 9 című filmet, amely 2001-ben debütált a mozikban, akkor ismerős lehet a Danvers State elmegyógyintézet, amely Massachusetts államban található.

A film alapja ugyan fikció, de emellett rengeteg legenda, mítosz és pletyka kering a régi elmegyógyintézetről. Állítólag borzalmas kínzásokat éltek át a páciensek, itt dolgozták ki először a lobotómiát. Sokak szerint ördögi szellemek járkálnak az elmegyógyintézet alagsorában található alagutakban, amelyet a Session 9 című filmben is megemlítettek.

Arkham_Asylum
A Danvers elmegyógyintézet története egyenesen 1874-re nyúlik vissza, amikor megkezdték az építést. A modern Danvers előtt ráadásul Salem faluja állt itt, ahol a régi boszorkánypereket tartották 1692-ben. Ekkor a városban legalább két tucat embert ítéltek egy boszorkányság vádjával.
A modern Salem ettől egy kicsivel messzebb létesült.
2006-ban eladták a birtokot és az intézetet lerombolták. Ma a helyszínen lakások létesültek, ahol nagyon furcsa események történnek a mai napig. A legutóbb egy érdekes történet került fel a Redditre, amely egy régi képen látható szellemet mutat be, amelyet még a kórház alagsorában fotóztak be. A képet állítólag 1966-ban készítette egy nővér, Gail Malloy. A nővér úgy gondolta, hogy a szellem Sarah Eustace, aki 1955-ben megszökött az intézetből és sohasem találták meg, pedig hosszú időn keresztül keresték. Sokak szerint Eustace sohasem jutott ki a labirintusból. A sötétben keringett az alagútban, amíg nem halt meg végkimerülésben és a szomjúságtól. A holttestét sohasem találták meg.

Sara_Eustace_03 Sara_Eustace_02 Sara_Eustace_01

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.