A Busby-szék átka

1702 júniusában egy ártatlan embert egy kalapáccsal vertek agyon. A férfi egy szépséges, fiatal lány édesapja volt, akit Thomas Busby gyilkolt meg, aki egy kissé túlzottan is kedvelte az alkoholt. Később a férfit elítélték gyilkosság vádjával, és felakasztották abban a szállóban, ahol élt. Azonban halála előtt megátkozta szeretett székét, amire többé senki sem ülhet rá.

Ez bizony klasszikus mesének számít, hiszen egy férfi találkozik benne egy nővel, akinek az apja kissé túl védelmezővé válik. Az apuka, Daniel Awety illegális pénzhamisítási ügyletekbe kezdett Kirkby Wiske városában, Angliában, így a pénzből könnyedén le tudtak telepedni. Minden rendben is zajlott, amíg Elizabeth szerelmes nem lett a helyi Thomas Busbyba. Az apuka beleegyezése nélkül házasodtak össze. Még nem is régen voltak házasok, amikor is Busby csatlakozott Awety üzletébe, ami viszont csak zavart keltett, mert Busby rengeteget ivott. Ráadásul a Busby helyzete még rosszabb lett, amikor beköltöztek a helyi vendéglőbe. Egyik éjjel Thomas nem volt otthon, ezért Daniel elment lányához, hogy elrángassa a férjétől, akit az apa veszélyesnek tartott. Azonban Elizabeth nem akart férje tudta nélkül távozni, ezért megvárták hazaérkezését. Természetesen Busby teljesen részegen jött haza, így a két férfi veszekedni kezdett. Busby akkor lett igazán mérges, amikor apósa leült a székre, amit a férfi imádott. Daniel végül felpattant, és kirohant a házból, majd hazament.

Busby azonban nem hagyta ennyiben. Négy kilométert gyalogolt az éjszaka közepén, hogy a farmra éljen, ahol is felkapott egy kalapácsot, amivel beverte apósa fejét. Később a rendőrség felfedezte a gyilkosságot, és elítélte Busbyt. Végül a férfit felakasztották a vendéglőben. A megátkozott szék nyomán később állítólagosan hatvanhárom ember veszítette az életét. Hol is található most a szék? Érdemes körülnézni a Thirsk Múzeumban érte.

Busby székét a mai napig a halál székének nevezik, és a mai napig megmagyarázhatatlan jelenségnek tartják.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.