A bohócok rövid, rémisztő története

A bohócok vicces, ártalmatlan teremtmények, azonban mégis sokunkat kiver a víz tőlük. Talán Stephen King karaktere vagy más ilyen történetek rontották le ennyire a bohócok reputációját? A mostani cikkünkben bemutatunk pár olyan bohócot, aki nem a színes lufiállatok felfújásáról ismertek.

A professzionális bohócok száma egyébként drasztikusan csökkenni kezdett manapság a bohócok nemzetközi szövetsége szerint. Érdekes módon a bohócok történelme egészen az időszámításunk előtti 2400-as évekre nyúlik vissza Egyiptomba. Ennek ellenére csupán az 1800-as években lettek népszerűek, miután egy angol színész és komikus, Joseph Grimaldi megalkotta a fehérre mázolt arcos dizájnt. A bohócok alakja összekapcsolódott a tradicionális cirkuszokkal az Egyesült Államokban is, azzal összefonódott az amerikai kultúrával.
Azonban nem csak egy típusú bohóc ismert. Van a fehér arcú, az Auguste és a Hobo bohóc is. A legtöbb embernek a fehérre mázolt arcú az ismerős. Mind a három bohóc ugyanolyan vicces trükköket ad elő.
Egyébként nagyon sok ember fél a bohócoktól, amely biztosan Pennywise-nak is köszönhető. De most azért mi is hoztunk pár rémisztő példát félelmetes bohócokról.

Van néhány bohóc, aki szívesen ráerősít a sötétebb oldalra is. Penny S. Dreadfull élvezte, hogy félelmetes bohóc lehet. Ő kifejezetten félt a bohócoktól addig, amíg nem találkozott kettővel, Shiversszel és Quiversszel, akik megváltoztatták a véleményét. Később ő maga is bohóc lett, és teljesen levetkőzte a félelmét.
A bohócfóbia egyébként teljesen valóságos. Vannak emberek, aki egyszerűen nem tudnak ránézni egy bohóc fényképére szorongás nélkül. Az American Horror Story: Freak Show-ban Ryan Murphy a világ egyik legfélelmetesebb bohócát akarta megalkotni, amely tényleg sikeresen elhozza a rémálmokat.
A televízió mellett tényleg van egy igazán félelmetes, igaz történet is, amelynek középpontjában John Wayne Gacy áll, akit a média gyilkos bohócként ismer. Gacyt 1980-ban ítélték el 33 fiatal férfi és fiú meggyilkolása miatt Chicagóban. Gacy gyakran lépett fel jótékonysági rendezvényeken, parádékon és partikon is, mint Pogo, a bohóc.
Kérdés, hogy egy sorozatgyilkos és a regények örökre elrontották a bohócok karakterét?

forrás: GhostTheory

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: