A Blair Witch Project eredetileg más véget kapott volna

1999-ben egy horrorfilm 248 millió dollárt hozott, amelyet csupán 25 ezer dolláros költségvetésből hoztak létre. Az bizonyos, hogy a Blair Witch Project beleírta magát a horrorfilmek történetébe, és hatalmas sikertörténet lett. Azonban egy új interjúban a film rendezői elmondták, hogy a Blair Witch eredetileg más véget kapott volna. 

A Blair Witch Project szereplői, Heather, Josh és Mike természetfeletti erőkkel állnak szemben. Az utolsó jelenetben azonban nem egy szörnyeteggel néznek szembe. Heather besétál egy szobába, ahol Mike a sarokban ácsorog. A kép egy korábbi városi ember elmondásából is ismerős lehet. Ő mondta el, hogy egy helyi gyilkos az áldozatokat a sarokba állította, amíg megölte a többieket.
Az utolsó jelentben nincsen semmilyen szörnyeteg, de mégis az egyik legfélelmetesebb horrorfilm, amit valaha láttunk (nekem is az elmémbe égtek a képsorok).
A rendezők, Dan Myrick és Eduardo Sánchez elmondták, hogy ezt a jelenetet inkább a szükség szülte, mint a zsenialitás, ugyanis egész egyszerűen nem volt pénzük semmilyen speciális effektre. És három nappal a forgatás vége előtt jöttek rá, hogy ez lesz a film vége. A tesztvetítéseknél az emberek mind egyetértek abban, hogy a végső jelenet nagyon félelmetes lett. A csapat filmezett pár alternatív végződést is, amelyek sokkal egyértelműbbek. Volt olyan, amelyben Michael egy fáról lóg véres mellkassal. Emellett forgattak egy interjút is, amelyben megmagyarázzák a film mögött álló mítoszt. Azonban ezek a részletek elvették a ködösségét a végső jelenetnek, így ennek kellett maradnia.

 

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.