A bizarrságok múzeuma

Most egy igencsak bizarr múzeumot fogunk bemutatni nektek, amely New York városában található, pontosan Brooklynban. A különleges múzeumban tartanak tanórákat, workshopokat és kiállításokat, amelyek párbeszédet indítanak meg a halállal kapcsolatban. 

A kiállított tárgyak közé tartozik egy antik viaszbaba, amely  anatómiailag pontosan ábrázolja a testrészeket. Ráadásul, hogy pikánsabbá tegyük, egy német sorozatgyilkos alkotása. Ennek darabjai sokáig magángyűjtőknél voltak, sohasem mutatták meg őket a nagyközönségnek.


A múzeum kiállítása az élet és halál körforgásának adózik. Joanna Ebenstein a múzeum kurátora, és egyben a Morbid Anatomy blog megkreálója már régóta gyűjtöget ide tartozó tárgyakat, de a kiállítás csak 2013-ban nyitotta meg kapuit. Ebenstein elmondta, hogy igazi kihívás volt támogatókat találnia különleges gyűjteményének bemutatására. Ennek ellenére a kiállítás igencsak népszerű. Sajnos a kiállítás éppen most készül zárni. Ebenstein kedvenc gyűjteménye a The Art of Mourning részleg volt, amely a gyászolással kapcsolatos dolgokkal foglalkozik. Itt megtalálhattunk egy viktoriánus alkotást, amelyet a készítő egy az egyben elhunyt szerettei hajából kreált. De találhatunk itt halotti maszkokat és fotókat is a halott hozzátartozókról. Érdekes, hogy a 19. században egyáltalán nem volt furcsa, hogyha egy halott kisbaba fotója lógott a falról.


Emellett megtekinthettük az anatómiai Vénuszokat is, amelyek életnagyságú terhes nők. A hasukat felnyitották, amíg élethű belső szerveiket kivették.


Ha ez még nem volna elég, akkor kitömött kiscicákat is láthatunk, amelyeket Walter Potter alkotott. Mi is lehetne aranyosabb, mint 15 kitömött kismacska, akik egy viktoriánus esküvőn vesznek részt?

forrás: National Geographic

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.