A basano váza átka

Ezt a csodálatos vázáz a 15. században alkották meg ezüstből. Az olasz kultúrához tartozó tárgy a mai napig rémisztő és inspiráló történetként szolgál. A legenda szerint a vázát egy olasz menyasszonynak készítették egy Nápolyhoz közeli városkában. Azonban az esküvő éjszakáján az újdonsült felesége a padlón feküdt, a vázát ölelgette és haldoklott. Mielőtt meghalt, megígérte, hogy megbosszulja a halálát. A halála után a vázát egy családtagnak adták oda, de a család összes tagja furcsa körülmények között hunyt el. Ennek eredményeképpen a vázát végül elrejtették és bedobozolták, és titkos helyre került. A váza csupán 1988-ban került elő.

A vázában egy összegyűrt papírt találtak, amelyre azt írták, hogy a váza bizony halált hoz. Természetesen a figyelmeztetést kidobták, majd eladták a vázát négymillióért egy aukción. A vevő egy helyi gyógyszerész volt, aki három hónappal később különös körülmények között meghalt. Később egy sebészhez került, aki két hónappal később halt meg 37 évesen.

Később egy archeológusnak adták tovább, aki saját privát kollekciójába helyezte a vázát, de három hónappal később ő is meghalt. A család végül eladta a vázát, amihez újra átkot társítottak, de azért csak sikerült eladni.

Ezután csak egy hónapba telt, hogy végezzen a váza a következő tulajdonosával. Ekkora már mindenki hitt az átokban, így került a rendőrséghez a tárgy, de hiába próbálták eladni számos múzeumnak, senki sem vette be. Állítólag a helyi rendőrség újra eltemette a vázát egy ismeretlen helyre. Reméljük, senki sem ássa ki a közeljövőben.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.