A Banff Springs Hotel kísértetei

A kísértetjárta szállodák a Ragyogás óta kultikusnak számítanak. A Banff Springs Hotel Kanadában található igazán csodálatos környezetben. Mindezek ellenére állítólag kísértetek látogatják.

A szállodát 1887-ben építették, már a kezdetektől nézve furcsa jelenségek tárháza. Elsőként elrontották a kivitelezést, hiszen nem a szépséges tájra néztek a szobák. Eredetileg 100 szoba található benne, amelyet 200-ra bővítettek 1902-ben.

A szállodában kellemetlen tűzesetek is voltak, ennek ellenére az egyik legszebb hotel egész Észak-Amerikában. Igazi csemege a turisták körében, ezért szinte egész évben teltházzal büszkélkedik.
Az első igazán furcsa dolog a Banff Springsben a fantomszoba. Egy hiba következtében egy extra szobát építettek, amelynek nincsen ablaka. Az építők bezárták, így senki sem tudta, hogy merre található. Később dolgozó helyiséggé alakították. A szobában azonban furcsa hangok és árnyékok szoktak megjelenni.

A 873-as szobának is furcsa története van, amely már a renoválások miatt nincs használatban. Azonban régebben gyermekek kéznyomai jelentek meg a falakon. Sokan próbálták őket eltávolítani, de pár órával később újra feltűntek. A szobában megszállók sokszor érezték azt, hogy nincsenek egyedül. Épp ezért a renoválások alatt teljesen eltűntették.
Emellett a szállónak van egy híres kísértete is, akit Samnek neveznek. Sam sokszor ajtót nyit az embereknek, igen barátságosnak mondják. Van azonban egy tragikus történet is, amely egy esküvőről szól. 1926-ban egy menyasszony szegte nyakát a hotel lépcsőjén. Sok látogató számolt be arról, hogy látta a lány kísértetét, aki a mai napig fehér ruháját viseli.

Mindezek ellenére a Banff Springs Hotel Kanada legnépszerűbb szállodája. Csodás a környezet, éppen emiatt rengetegen szeretnének megszállni arrafelé. Azonban fel lehet készülni a paranormális jelenségekre is a közelben.

forrás: ParaNormalHaze

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.