A 16 éves Brenda Spencer két embert is meggyilkolt

A 16 éves lánya lövöldözése során meggyilkolt két embert, és megsebesített kilenc másodikat a Cleveland Általános Iskolában, amely az otthonával szemben található. Spencert talán a “nem szeretem a hétfőt” idézetéről ismerik a legtöbben, amely egy dalt is ihletett 1979-ben. Az Egyesült Királyságban a The Boomtown Rats dala sokáig vezette a listákat.

A lány San Diegóban, Kalifornia államban született. Spencer már nagyon korán kedvelte a fegyvereket és az erőszakot. 1978-ban édesapjától, Wallace-től egy félautomata fegyvert kapott karácsonyra. A szomszédok állítása szerint Spencer már korábban is lopott, drogokat használt, és lógott a suliból. Az osztálytársai szerint hetekkel a gyilkossága előtt mondogatta, hogy valami olyat fog tenni, amivel bekerül a tévébe.
1979. január 29-én Spencer beállt otthonának ablakába, és onnan kezdett el lövöldözni az iskolát. A puskaropogás akkor kezdődött, amikor gyerekek az igazgatóra vártak odakint, hogy nyissa ki a kapukat. A lövöldözésben Wragg és Mike Suchar hunyt el, amíg nyolc másik diák és egy rendőrtiszt megsérült. Wragg akkor halt meg, amikor más gyerekeknek segített, Suchar pedig Wragget próbálta biztonságos helyre vinni.

A lány, miután harminc lövedéket sütött el, elbarikádozta magát otthonában majdnem hét órára, figyelmeztetve a rendőrséget, hogy tovább folytatja tevékenységét. Végül körbevették a lányt, és hiába találtak rengeteg alkoholos üveget a házban, úgy fest, hogy a lány nem volt ittas állapotban.

Amikor megkérdezték, miért követte el tettét, a lány azt mondta szórakozásból, és azért, mert ki nem állhatja a hétfőket. Azt mondta feldobta a napját, hogy lelőtt egy rendőrt, és még többet ki akar nyírni. Nem volt oka rá, csak szórakoztatta a dolog. Azt mondta, pont olyan volt, mint kacsákat lőni egy tóban.
Az ügy komolysága miatt figyelmen kívül hagyták, hogy tizenhat éves és felnőttként állt a vádlottak padján. Természetesen bűnösnek nyilvánították, és huszonöt év börtönre ítélték. Ma is él egy Kaliforniai női intézetben.

A nő ügyét 2019-ben tárgyalják újra, mivel eddig visszautasították négy alkalommal ideiglenes szabadlábra helyezését. 1993-ban egyébként azt állította, hogy alkohol és PCP befolyása alatt nyitott tüzet, és elrejtették a drogtesztjének eredményeit, de ezt természetesen semmi sem támasztotta alá.
2001-ben egy ilyen meghallgatás során Spencer azt állította, hogy erőszakossága borzalmas gyerekkorának következménye, amelyben apja verte és szexuálisan bántalmazta. Azonban ezt a nő terapeutáknak sosem említette.

forrás: VintageNews

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.