9 bizarr fóbia II.

Korábbiakban igencsak fura félelmekkel foglalkoztunk. Mostani cikkünkben tovább válogatunk, de még így sem érünk el a végére. Sőt!

4. Deipnofóbia
 
Elhisszük, sőt tapasztalatunk is van arról, hogy egyes, vacsoraasztalnál történő beszélgetések meghaladják a kínos fogalmát, de azért az ezektől a beszélgetésektől való félelmet joggal tarthatnánk túlzásnak. A deipnofóbiában szenvedőknek ezzel az igencsak kellemetlen félelemmel kell együtt élniük, amely megnehezíti társas kapcsolataik fenntartását is.  Számukra a szigorú etikett éppúgy lehet a probléma forrása, mint megoldása is. Az illemszabályok ismerete kapaszkodót kínálhat, de hiányuk, vagy a bennük való bizonytalanság csak tovább generálhatja a rettegést.
 
5. Eisoptrofóbia
 
Ez a fura kifejezés a tükörtől való irracionális félelmet jelenti. Az ebben szenvedők félhetnek saját tükörképüktől, vagy attól is, hogy a tükör mögötti bizarr világba bármikor átkerülhetnek, esetleg onnan is átjöhet valami a realitásba. Ez a félelem talán nem annyira szokatlan, hiszen számos babonánk és rémtörténetünk kapcsolódik tükrökhöz. Ha csak egyre gondolunk: ha egyet összetörsz, balszerencsét hoz rád.
6. Demonofóbia
Ők a démonfóbiások, akik megrögzötten félnek attól, hogy rossz szándékú természetfeletti lények kószálnak szabadon, és feltett céljuk bántani másokat. A démonfóbiások tisztában vannak vele, hogy félelmeik túlzottak, materialista szemszögből pedig még alaptalanok is, de megrémülnek, ha a démonok előkerülnek egy filmben vagy beszélgetésben. Az különösen ijesztő lehet számukra, ha egy olyan helyen járnak, ami hemzseghet a démonoktól: például, a temetők éjszaka, vagy egy sötét erdő. 
 
forrás: Listverse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.