9 bizarr fóbia I.

 
Mindenki fél valamitől, a fóbia viszont már komolyabb eset. Irracionális irtózás, rettegés keríti hatalmába a fóbiást, és félelme sokszor megmagyarázhatatlan. Vannak olyan fóbiák, amelyek tulajdonképpen senkit sem lepnek meg, bár a mértéke megdöbbentő lehet: például senki sem lepődik meg nagyon, ha valaki a környezetéből a rovaroktól, pókoktól, kígyóktól fél, legfeljebb elnéző mosollyal az arcán vesz róla tudomást.
Lássuk csak, milyen igazán döbbenetes félelmekkel és dolgokkal kell szembenézniük azoknak, akik szokatlanabb dolgoktól rettegnek?
1. Agyrofóbia
 
Az agyrofóbiások attól félnek megmagyarázhatatlanul, ha az úttest egyik oldaláról át kell menniük a másik oldalon lévő járdára. Ezek az emberek egyaránt félnek attól, ha egy sikátort kell keresztezniük, vagy ha egy kellemes utcácska másik oldalára kell eljutniuk. És nem félnek kevésbé, vagy jobban, ha egy széles sugárút áll előttük. Ez a félelem független az autóktól való fóbiától.
Ez a fóbia szinte lehetetlenné teszi a városban való életet, de biztosan kényelmetlenné teszi. Gondoljunk csak bele! Hányszor kényszerülünk átmenni utakon, akár úgy is, hogy nem áll rendelkezésünkre zebra?
2. Mageirofóbia

Következő fóbiában szenvedők akkor nem érzik jól magukat, ha főzniük kell. Megmagyarázhatatlanul rettegnek attól, hogy fakanalat kelljen a kezükbe venni. Ez kicsit furcsa lehet azoknak, akik számára természetes a főzés művelete. A mageirofóbiások élete talán nem annyira szörnyű, ha nem egyedül élnek, hiszen akkor a másik fog főzni, de a magányos mageirofóbiások esélye arra, hogy jól és egészségesen táplálkozzanak elenyésző.

3. Pediofóbia
A pediofóbiások a babáktól félnek. Persze vannak igazán ijesztő babák, már mi is bemutattunk egy-kettőt, történetük igencsak kísérteties. A babafóbia helyesebben szólva inkább élő, érző teremtmények élettelen ábrázolásától való félelem, hiszen a babafóbiások nem félnek a csecsemőktől, de borzonghatnak, ha plüssfigurát látnak. 

forrás: Listverse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “9 bizarr fóbia I.

  • 2019-05-04 at 4:07 PM
    Permalink

    Akkor most a Mageirofóbiások a fakanál használatától, vagy minden jellegű ételkészítéstől félnek? Csak mert először az van írva, hogy a főzéstől, aztán meg az, hogy a fakanál használatától. Mert erre még a mással főzetésnél is egyszerűbb a megoldás, ne fakanállal főzzön az illető, hanem más egyéb eszközzel (már ha a fakanál használatától való félelem a Mageirofóbia).

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.