8 borzongató eset, amit senki sem tud megmagyarázni II.

A Váó jel
Jerry Ehman írta le híresen a “Wow!” kifejezést a jelre. Két fizikus, Philip Morrison és Giuseppe Cocconi próbálták kitalálni, hogy egy intelligens idegen civilizáció hogyan próbálná felvenni a kapcsolatot a Földdel. Egy rádiójelet kerestek és 18 évvel később furcsa dolgok történtek. Jerry Ehman önkéntes kutatóként dolgozott az Ohio Egyetem “Big Ear” rádiós megfigyelőközpontjában, ahol az idegen intelligens lények kutatására szakosodtak. Jerry feladata az volt, hogy az űrből jövő jeleket figyelje, hogy talál-e valamit, amit kintről küldtek. 1977. augusztus 5-én Ehmann műszerei kiugrottak. A jel 72 másodpercig tartott, és a Nyilas csillagkép felől jött 120 fényév távolságra. Ehman leírta a “Wow!” szót a kinyomtatott jelre, ezért a mai napig Wow-jelként ismeretes. Soha többé nem találták meg a jel forrását.

Frederick Valentich

1978. október 21-én Frederick Valentich elhagyta Melbourne városát, hogy King’s Islandre utazzon. A férfi egy egymotoros Cessnával repült, 7:06 perckor felvette a kapcsolatot a légi irányítással, akik nem adták meg a felszállási engedélyt, majd ezután furcsa beszélgetés kezdődött. Hét perc múlva elveszítették a kapcsolatot, és soha többé nem hallottak Valentichről. A furcsa beszélgetés során a férfi azt állította, hogy valami repül a közelében, de nem tudta megerősíteni, hogy miről is van szó. Azt mondta, hogy négy lámpája van a jelenségnek, az egyik zöld és hosszú, szivarformájú és nagyon fényes. Érdekes módon ekkoriban rengeteg furcsa fényt láttak a helyszín közelében. Valentich utolsó szava az volt: “ez nem egy repülő”, és soha többé nem hallottak sem róla, sem a gépéről.

A férfi, aki eltűnt a föld színéről
Az író és háborús hős, Ambrose Bierce az eltűnése miatt még inkább híres, mint az írásai miatt. 1913-ban Bierce azt írta egyik barátjának, hogy Mexikóba utazik, majd teljesen eltűnt a föld színéről. Érdekesség, hogy az utazás előtt Bierce furcsa eltűnések után kutatott. Például Charles Ashmore esete után, aki 1878-ban hagyta el a családi farmot, hogy elmenjen és hozzon vizet a forrástól. Hamarosan a fiú keresésére indultak, és a friss hó miatt láthatóak voltak Charles léptei. Az apja követte az útját, de egyszer csak abbamaradtak a nyomok. Az utolsó lábnyom után csak érintetlen hó maradt.  Bierce úgy gondolta, hogy ezek az emberek dimenziós kapukba eshettek bele élet és halál között. De mi történt vele? Senki sem tudja a mai napig.

San Francisco sátáni lefejezései
1981. február nyolcadikán Leroy Carter Jr. a Golden Gate Parkban aludt San Franciscóban, amikor brutálisan megtámadták. A rendőrségi jelentés szerint a férfi fejét levágták, és el is tüntették. Az egyetlen megmaradt nyom egy egy lefejezett csirke volt, amelyet Carter teste mellett találtak. A rendőrség hamarosan egy okkult tudományokkal foglalkozó embert vett fel, aki szerint ez a gyilkosság a Palo Mayombe rituálé része. Gallant szerint Carter agyából különleges folyadékot készítettek, és azt is elmondta, hogy a fej 42 nappal később fel fog bukkanni, ami így is történt. Ennek ellenére a detektívet mégsem vették komolyan. A mai napig megoldatlan ez az eset is.

forrás: OccultMuseum

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.