8 bizarr döntés, amire a Pokémon Go miatt kényszerültek emberek

Annyi furcsaság történik a világban, de most mindenképpen az egyik legérdekesebb jelenség a Pokémon Go nevű játék, ami már Magyarországon is elérhető. De mit is kockáztatnak az emberek azért, hogy elkapjanak pár Pokémont? Bizarr felsorolás következik!

1. Kilépnek a munkahelyükről
Az Új-Zélandon élő, 24 éves Tom Currie otthagyta kávézós munkáját, hogy felfedezze az országot. Vagyis pont azokat a részeket, ahol Pokémonokat gyűjthet össze. Július 13-ra már 700 Pokémonnal büszkélkedhetett, azonban nem tették népszerűbbé a generációnkat.

2. Elrontják a karrierüket
Egy ausztrál SEO specialista nagyon mérges volt, hogy a Pokémon Go még nem érkezett meg Szingapúrba, ahol éppen él és dolgozik, éppen emiatt országellenes dolgokat kommentelt a Facebookra. Nem túl szép dolgokat mondott, butának hívtak az embereket, akik ott élnek. Természetesen munkáltatója fülébe is eljutott a dolog, amely miatt elbocsájtották.

3. Pokémonokat üldöznek emlékehelyeken
Egy Holokauszt Múzeum nem éppen a legmegfelelőbb, hogy elkapjuk a kedvenceinket. Egy ilyen direkt meg is kérte az embereket, hogy nem játszanak a játékkal. Más borzalmas helyszínek is vannak a vadászatra, például egy holland kórház, Auschwitz és a 9/11-es emlékmű New Yorkban.

maxresdefault

4. Elutasítani az orvosi segítséget
Michael Bakert leszúrták, amikor megkérdezett egy idegent az utcán hajnali egykor, hogy ő játszik-e a Pokémon Goval. A férfi ahelyett, hogy egyenesen a kórházba ment volna inkább levadászta a keresett állatkát. Gyakorlatilag az életét kockáztatta. Később nyolc öltéssel megúszta a kalandot.

5. Síneken barangolnak
A holland vasúti társaság figyelmeztette az embereket, hogy maradjanak távol a sínektől, hiszen rengetegen barangoltak ott, lelassítva a közlekedést, és kockáztatva az életüket.

6. Betörni privát területre
Rengeteg rendőrnek kellett figyelmeztetnie az embereket, hogy privát területre illegális a belépés. Rengeteg városban voltak ehhez hasonló esetek.

7. Megzavarni a közlekedést
Egy Auburnben élő ember nekiütközött egy fának, amíg a játékkal játszott, de sokszor képtelen helyeken kell megállnia a sofőröknek (például az út közepén). Már emiatt is rengeteg táblát kellett kitenni.

8. Kizárni a környezetet
Nagyon sok ember esett gödörbe, esett le a gördeszkájáról, esetleg rablókba ütközött, miközben kizárta a világot a telefonja képernyőjét bámulva. Csak annyit kérünk, hogy néha nézz fel!

De természetesen nem csak a rossz oldalra szeretnénk felhívni a figyelmet. A Pokémon Go végre ráveszi az embereket, hogy kimenjenek az utcára, elhagyják a házat és élvezzék a természetet. Ráadásul egy nagymama (játék közben) megmentett egy fiatal fiút, akit éppen az utcán piszkáltak.

g_-_-x-_-_s_74694x20160711183225_0

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.