731-es osztag: japán rémálomba illő csapat

A második világháború során Japán új kémiai fegyvereket fejlesztett, hogy elpusztítsák az ellenséget, amely végül a világ egyik legfélelmetesebb katonai osztagának megalkotásához vezetett, a 731-es egységhez.

A 731-es osztag hipertitkos volt a Japán Császári Hadseregben. Folyamatosan kémiai fegyverek hatását tesztelték az emberi testen. Pestist, kolerát, antraxot és számos más patogént próbáltak ki. Mindezeket a gyakorlatban is bevetették pestis bombákkal, amelyeket kínai városokra dobtak. Kipróbálták, hogy lehetséges-e így járványokat generálni. Lehetséges volt.
Az egység emellett borzalmas betegségeket fecskendezett be bizonyos áldozatokba, amíg még életben voltak. Sok esetben az áldozatok kisbabák voltak, mert éppen könnyedén elérhető alanyokat kerestek maguknak.
A New York Timesnak sikerült egy sebészt is megkérdeznie az osztagból, aki borzalmas részleteket mondott el egy élő foglyon végrehajtott kísérletről.

Felvágtam a mellkasától a gyomráig, miközben borzalmasan sikoltott, az arca eltorzult a fájdalomtól. Elképzelhetetlen hangot hallatott, olyan szörnyen ordított. Aztán egyszer csak abbahagyta. Ez persze csak egy alkalom volt a sok közül, de ez igazán nagy hatást gyakorolt rám.”

Körülbelül 3000-12 000 embert gyilkoltak meg orvosi kísérletek során, és több mint 200 ezret a terepgyakorlaton. A pontos számadatokat a mai napig titkolják. Az érdekesség az, hogy a 731-es egységben dolgozók egész életüket békében élték le, soha, senki sem emelt vádat ellenük. Az 1990-es években kezdtek el orvosok beszélni a borzalmas tetteikről.

forrás: MovingNotion

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “731-es osztag: japán rémálomba illő csapat

  • 2017-08-07 at 12:26 PM
    Permalink

    A poén az hogy ezekről azért tudunk mert legyőzték őket, el se tudom képzelni milyen, ezeknél százszor borzalmasabb tetteket hajthattak végre a volt szövetségesek amikről soha se fogunk tudni. Mert kötve hiszem hogy leálltak volna 45 után.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.