7 bizarr tény, amit nem tudtál a karácsonyról I.

Nagyon sokan szeretjük a karácsonyt, hiszen békés, meghitt és szeretetteljes. Azonban mi szeretnénk elhozni nektek a bizarr oldalt is, ezért ma is hasonló érdekes tényeket hoztunk az ünneppel kapcsolatban!

Myrrha Cinyras7. Vérfertőzés és hullák
Mi a közös a vérfertőzésben, egy bebalzsamozott hullákban és a Jézuskában? A legtöbben tudjuk, hogy a bölcsek ajándékokat hoztak a gyermek Jézusnak, mégpedig aranyat, tömjént és mirhát. Azonban azt már sokkal kevesebben ismerik, hogy a mirhát balzsamozási kenőcsként használták, a tömjén pedig állandó tartozéka volt a temetésnek, hogy elfedje a szagot. Ovidus szerint a mirha fája egy legenda eredménye, hiszen Myrrha apja után vágyott szexuálisan. Át is verte édesapját, hogy az többször is szeretkezzen vele, de amikor az apa erre rájött, akkor meg akarta ölni lányát, aki megszökött. Az istenek megsajnálták Myrrhát, akit fává változtattak. Talán így lett a mirhából az első nem kívánt karácsonyi ajándék?

Saint-Nicholas-T87446. Halott gyerekek
Szent Miklós nem csak a gyermekek védőszentje, hanem a legenda szerint vissza is hozott három fiút az életbe, akiket kegyetlenül meggyilkoltak. A három gyermek legnagyobb szerencséjére Miklós feltámasztotta őket.Increasemather5. Betiltás
Sokszor próbálták már betiltani a karácsonyi ünnepeket. 1659 és 1681 között Massachusetts államban sikerült is! Ezt vallási okokkal indokolták, hiszen korántsem volt mindenki keresztény.191Bc13Dcfd4765B4. Miaú
Az izlandi gyermekek sem maradnak félelmetes Mikulás-kísérő nélkül. Az izlandi tradíció szerint minden gyermek kap egy új ruhadarabot karácsonyra. Ha valaki nem kapott volna, az bizony ki van téve annak a veszélynek, hogy megeszi a félelmetes karácsonyi macska, aki egy rettenetes, fekete vadállat. Természetes a ruhaboltok meglátták ebben az üzletet, ki is találták, hogy a fekete macskának kölykei születtek, akik elözönlik az egész világot, csakhogy mindenki kapjon ruhát is karácsonyra.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.