6 újévi tradíció a világ minden tájáról

Minden nemzetnek vannak tradíció újév napjára, hiszen mindannyian szerencsések és egészségesek akarunk lenni a következő évben. Most pár érdekes tradíciót mutatunk a világ minden tájáról!

1. Ano Viejo
Ecuadorban minden decemberben elégetnek egy bábut, amelyet Ano Viejosnak vagy Régi Éveknek neveznek. Ezek régi ruhákból készülnek, amelyet fűrészporral tömnek ki. Sokszor a bábu olyan emberre hasonlít, aki negatív hatással volt az emberekre az év során, így pár esetben politikusok is terítékre kerülnek.

435hogmanay.jpg2. Az első látogató
Skóciában az ünneplés nagyon sok helyi szokással van teletűzdelve. Az egyik szokás az első újévi látogatóhoz kapcsolódik. Hogyha az első házba lépő egy magas, helyes férfi, akkor az szerencsét hoz. Állítólag, hogy nő érkezik először, akkor az nem szerencsés.

435_grapes.jpg3. 12 szőlő
Szilveszter éjjelét öreg éjjelnek nevezik Spanyolországba. A tradíció szerint meg kell enni 12 szem szőlőt éjfélkor, amikor a tizenkét harang játszani kezd. Próbálj meg 20 másodperce beletömni 12 szem szőlőt a szádba éjfélkor. Garantáltan vicces művelet lesz! Emellett piros alsóneműt is érdemes viselni újév napján, mivel szerencsét hoz.

435OlieBollen.jpg4. Olie Bollen
Hollandiában a szilveszter éjjele csendes családi ünnep éjfélig. Ezután kezdenek csak el bulizni az emberek. A hollandok fánkot esznek, amelyet Olie Bollennek neveznek. Ezeket reggelire vagy nasinak fogyasztják.

435_hoppinjohn.jpg5. Fekete borsó
Amerika déli részén újév napján disznót és fekete borsót kell enned, hogy jó éved legyen. A borsó miatt szerencsés leszel, a disznó pedig jó egészséget hoz.

6. Vacsora egy személyre
Németországban és a Skandináv országokban a Dinner for One című brit komédiát adják, amely egy nőről szól, aki a 90. születésnapját ünnepli. A történetnek semmi köze sincs a szilveszterhez, de igazi tradíció lett belőle.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.