5 különös és félelmetes tény a Ouija tábláról

Valószínűleg mindannyian ismeritek a Ouija-táblát, amely először 1891-ben bukkant fel. Talán a legnépszerűbb eszköz ahhoz, hogy lelkekkel vegyük fel a kapcsolatot. Azonban a Hasbro is elkezdte játékként árulni a táblát. A híres eszközt Elijah Bond sógornője nevezte el, amely elviekben jószerencsét jelent. Most pedig hoztunk pár borzongató tényt a Ouija történetéből. 

1. A Ouija tábla borzongató demonstrációval biztosította be magát
A Ouija táblát marketingjénél bebiztosították, hogy mindenképpen borzongató demonstrációt kapjon. Elijah Bond nagyon jól tudta, hogy bizonyítani kell a tábla működését a vásárlási kedv érdekében, így megkérte a táblát, hogy betűzze le a családi nevüket is, így biztosították, hogy övék lett a szabadalom, mivel a tábla sikeresen működött.

5 Strange and Sinister Facts You Didn’t Know About the Ouija Board
2. Egyszer az esküdtszék a tábla segítségével hozott ítéletet
1994-ben egyenesen a táblának szegezték a kérdést, hogy ki követte el a bűntényt Londonban, amikor is egy fiatal házaspárt, Harry és Nicola Fullert meggyilkolták. A tábla Stephen Youngot találta bűnösnek, később újratárgyalták, de akkor is Young lett a bűnös. 

3. Társ a gyilkosságban?
A Ouija tábla mondta, hogy tegyem meg…. Számos bűnügynél hallhattuk már ezt a magyarázatot. 2001-ben Brian Roachot szúrta le álmában anyósan. A nő azt állította, hogy a tábla mondta neki, hogy Roach ördögi és meg kell gyilkolni. 2014-ben Paul Carroll megölte a család kutyáját, azt gondolva, hogy gonosz lélek szállta meg. Később a lánya és a felesége is megkérdezték a Ouija táblát, amely azt mondta nekik, hogy meg fognak halni, így inkább felgyújtották a házukat.4. 12 lépés a gyógyulás felé
Bill Wilson, az AA (Anonim Alkoholisták) alapítója nagy rajongója volt a táblának. A férfi saját szobát is kialakított a táblának, ahol a lelkekkel kommunikálhatott. Állítólag a férfit az AA megalapítására is azt ihlette, hogy felvette a kapcsolatot egy 15. században élő szerzetessel, Bonifáccal.

5 Strange and Sinister Facts You Didn’t Know About the Ouija Board
5. A kretívkodás halálos véget ér
A progresszív rockbanda, a The Mars Volta hosszasan játszott a táblával a negyedik albumok készülésekor. Héber és latin válaszokat kaptak, ezért még fordított is béreltek. Az egyik fordító még vissza is adta a pénzt, mivel soha többé nem akart kapcsolatba kerülni a bandával. Később az egész játék szerencsétlenséget hozott az együttesre, a stúdiót elárasztotta a víz, sok eszközük tönkrement és még a számok is eltűntek a gépről. A csapat dobosa meg is sérült. Később az egyik bandatag elpusztította a táblát és titkos helyen temette el. A lemez sose jelent meg. 

forrás: OccultMuseum

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.