31 félelmetes legenda elátkozott filmekről

1. Heather O’Rourke játszotta Carol Anne-t az első három Poltergeist címben. A kislány 12 éves korában veszítette el az életét influenzaszerű betegség szövődményeben.

2. Az idősebb nővért játszó, Dominick Dunne-t saját barátja ölte meg a Poltergest II forgatása előtt.

3. Állítólag Will Sampson még ördögűzést is hajtott végre a Poltergeist forgatásán, hogy elűzze a vele járó balszerencsét. Egy évvel később a film bemutatója után halt meg.

4. Az Omen című film állatidomárát egy tigris ölte meg egy nappal a forgatások elkezdése után. 

5. Nem sokkal a film bemutatója után a speciális effektekért felelős rendező autóbalesetet szenvedett, amiben meghalt a barátnője. Állítólag a lány lefejeződött a balesetben, ami hasonló volt az Omenbeli halálához.

6. Állítólag az Ommen 66km nevű táblánál történt a baleset 1976. augusztus 13-án, ami éppen péntekre esett.

7. Az Ördögűző díszlete leégett, ami késleltette a film elkészítését hat héttel.

8. Jack McGowran, aki egy alkoholista rendezőt játszott a filmben meghalt egy héttel később, ahogy befejezte a forgatást.

9. A maszturbálós jelenet miatt Ellen Burstyn megsértette a hátát és hetekig ágyban kellett feküdnie.

10. Az Irakban forgatott jeleneteket az év legmelegebb időszakára időzítették és a forgatócsapat fele napszúrást kapott.

11. Az éjjeliőr és a speciális effektekért felelős személy is meghalt a forgatás során.

12. A dolgok olyan rosszra fordultak, hogy felkértek egy papot, hogy űzzön ördögöt a helyszínen. A pap inkább megáldotta a helyszínt. Utána nem történtek rossz dolgok.

13. Los Angelesben a film vetítésénél háromszor elment az áram és hatan hánytak is. Sok ember elhagyta a mozitermet.

14. New Yorkban állítólag pár embernek szívrohama lett a film vetítése közben.

15. A Rosemary gyermekének producere, William Castle fenyegető levelet kapott, amelyben hosszú és fájdalmas halált ígértek neki, amiért ilyen filmet támogatott.

16. Nem sokkal ezután összeesett, és azonnal meg kellet műteni. Szerencsére visszatért a forgatásra.

17. A film zeneszerzője, Krzysztof Komeda vérrögtől halt meg, amely nagyon hasonlított az egyik szereplő halálára.

18. Régen azt pletykálták, hogy Anton LeVeyt, a fekete pápa is szerepelt a filmben. De ez nem igaz.

19. LeVey Susan Atkins családja volt, a Manson család tagja, akit halálra ítéltek Roman Polanski feleségének, Sharon Tate-nek meggyilkolása ügyében.

20. A Passió forgatása közben a Jézust játszó színészbe, Jim Caviezelbe állítólag belecsapott egy villám. 

21. A helyettes rendezőbe, Jan Michelinibe kétszer csapott bele a villám a forgatás alatt.

22. Caviezel a szerep közben kificamította a vállát, miközben keresztre feszítették, emellett ki is száradt és tüdőgyulladást is kapott.

23. Emellett még borzalmas bőrgyulladást is kapott a sok sminktől, amit felvittek a bőrére.

24. A Holló első forgatási napján egy munkást kórházba kellett szállítani, mert megrázta az áram és megégett a testének java része.

25. Egy másik munkásnak csavarhúzó állt a kezébe, a díszlettervező saját ajtójával hajtott be a kelléktárba és szinte az egész díszletet lerombolta egy vihar.

26. A legrosszabb mégis az, ami a fiatal színésszel, Brandon Lee-vel történt, akit lelőttek a forgatás alatt. A kellékként használt fegyver mégis éles lőszert tartalmazott, amivel hason lőtték, és meg is halt.

27. Lee halála után édesanyja és édesapja forgattak egy filmet, amelyben Bruce Lee egy démonnal harcol, de a férfi elveszítette az érdeklődését, és inkább fia után ment. A filmet két hónappal Brandon halála után mutatták be.

28. Bruce Lee 1973-ban halt meg a Game of Death forgatása alatt. A moziban egy színészt játszott, akit éles fegyverrel lőnek le a forgatás alatt, mert egy gengszter kicseréli a pisztolyban a golyókat élesre.

forrás: BuzzFeed

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.