28 látogatható kísértetjárta ház az Egyesült Királyságban II.

14. RIPLEY kastély, Yorkshire
Úgy mondják, hogy ezt a kastélyt az Ingleby család szelleme birtokolja már a 16. század óta.

15. Newby Hall és kertek, Yorkshire
A Newby Hallból származik egy ismert szellemkép, amely egy férfi szellemét ábrázolja.
The_Specter_of_Newby_Church
16. Kiplin Hall, Yorkshire
Kiplint a második világháborúban katonai tábornokok használták. Odabent rengetegszer éreztek szivar és pipafüst illatot, amelyet paranormális nyomozók is megerősítettek. 
17. Burton Agnes Hall, Yorkshire
Anne Griffith egy tábornok lánya volt, aki ezt a csodálatos házat építette, azonban a kastély felépülése előtt megtámadták és kirabolták a lányt, aki belehalt sérüléseibe. Állítólag a feje a mai napig a házban található. A család eltemette a lányt a templomkertben, és a szellemjárás azonnal elkezdődött. Becsapódó ajtók, furcsa hangok a mai napig hallhatóak odabent.

18. Norton Conyers, Yorkshire
A legenda szerint Őrült Maryt a 18. században a pincében tartották fogva, és lelke a mai napig a házban van. 

19. Inverary kastély és kert, Skócia
Rengeteg szellem található ebben a kastélyban. Talán a legfurcsább egy hajó szelleme, amely állítólag a partokra érkezve szedi áldozatait.
20. Glamis kastély, Skócia
Állítólag a kastély szellemjárásai John Lyon átkának köszönhetőek, aki egy ősi kelyhet mozdított el a helyéről, ezzel a kastélyra szabadítva pár szellemet. Ezek között található egy nyelv nélküli nő is, aki folyamatosan az arcára mutogatva rohan végig a folyosókon. 
21. Dorney ház, Berkshire
Egy kopasz nő szelleme jelenik meg ebben a házban folyamatosan. 
22. Beaulieu, Hampshire
1928-ban négy koporsót fedeztek fel az apátság alagsorában. Az egyikben egy férfi csontváza volt, akinek koponyáján golyó ütötte nyomot lehetett felfedezni. Arhur Conan Doyle tartott itt szeánszot egy médium segítéségével. Állítólag azóta is folyamatosak errefelé a kísértetjárások.
23. Knebworth ház, Hertfordshire
A gótikus kastélyt állítólag Jenny Spinner szelleme lakja, akit a keleti szárnyban tartott fogva Lady Lytton, miután a fia szerelembe esett a lánnyal.

24. Harlington ház, Bedfordshire
Errefelé egy selyemköntösös nő szelleme kísért, aki Lady Anne barátja volt.

25. Woburn apátság, Bedfordshire
Az utolsó apátja a helyszínnek Robert Hobbes volt, akit egy hatalmas tölgyfára akasztatott fel VIII. Henrik. Állítólag az apát a mai napig kísérti a házat.
26. Tissington Hall, Derbyshire
Wilhelmina FitzHerbert tragikusan halt meg 1862-ben, és mostanság régi hálószobájában kísért.
27. Fulham palota, London
A Fulham palota London püspökének otthona volt 12 évszázadon keresztül, és a mai napig kísértetek járják.
28. Chillingham kastély, Northumberland
Száznál is több paranormális eseményt írtak le ebben a kastélyban. Állítólag régi rabok, női szellemek és híres hóhérok is kísértenek errefelé.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.