1922

Lassan már nem akad olyan Stephen King írás, amit ne filmesítettek volna meg. Idén nyáron A Setét torony törte össze a rajongók szívét, majd következett a kedvezőbben fogadott Az. Nem sokkal később a Bilincsben nyugtatta meg a rajongókat, hogy a Netflix jól bánik az író műveivel. Az 1922 King egyik kevésbé ismert, a Minden sötét, csillag sehol című kötetben olvasható kisregényét dolgozza fel, melyben egy nebraskai farmer a földjéhez való ragaszkodása miatt esik bűnbe, amibe a 14-15 éves fiát is bevonja.

Az események azonban tragikus fordulatot vesznek. A horrorisztikus részletekben bővelkedő írás rémséges részleteit a film kissé enyhítette, de még így is tartalmazott pár gyomorforgató részletet. A Wilfred James nevű farmert alakító Thomas Jane az abszolút főszereplő, játéka hiteles, jól adja át a nézőknek a karaktert. A rajongók szerencséjére a jobb adaptációk sorába tartozik.

 

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.