16 mód, hogy szellemet idézz viktoriánus stílusban

Úgy gondolod, hogy szellemek léteznek? Egy viktoriánus könyv szerint minden lény, amivel összetalálkozol, csupán optikai illúzió. A Spectropia című könyvet J.H. Brown írta és 1864-ben adták ki. A férfi szilárdan hitte, hogy a paranormális lények nem léteznek. A könyvvel az volt a célja, hogy bemutassa, hogyan is vernek át minket az érzékeink. Szerinte minden egyes szellemjelenség leírható a fények és a színek váltakozásával, könyvében ezeket akarta megmutatni.
Hogyha rendesen megbámulod ezeket a színes képeket, legalább 25 másodpercig pislogás nélkül, majd felnézel a képernyőről egy fehér falra, akkor ezek a szellemek bizony meg fognak jelenni előtted! A jelenség egy optikai illúziónak köszönhetjük, amelyben a szemet túlstimuláljuk, így megtartja a képeket egy ideig. Próbáljátok ki!

1. Első kép

2. Második kép

3. Harmadik kép

4. Negyedik kép

5. Ötödik kép

6. Hatodik kép

7. Hetedik kép

8. Nyolcadik kép

9. Kilencedik kép

10. Tizedik kép

11. Tizenegyedik kép

12. Tizenkettedik kép

13. Tizenharmadik kép

14. Tizennegyedik kép

15. Tizenötödik kép

16. Tizenhatodik kép

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.