15 történet női szellemekről I.

Most egy kicsit visszatértünk a hagyományokhoz és összegyűjtöttünk pár klasszikus női szellemet. A cikk a leghíresebb nőnemű szellemek gyűjteménye lesz.

1. Boleyn Anna
Boleyn Anna VIII. Henrik második felesége volt. 1533-ban lett Anglia királynéja. Azonban Boleyn Anna boldogsága rövid ideig tartott, hiszen miután képtelen volt fiút szülni férjének, az azonnal ellenefordult. 1536-ban fejezték le a Towerben. Azóta rengetegen azt állítják, hogy látni vélték a szellemét, de nem csak a halála helyszínén, hanem a Hever kastélyban, a Blickling Hallban, a Salle templomban és a Marwell Hallban is. Állítólag valaki egyszer a Towerben látta a szellemét, és annyira megijedt, hogy elájult félelmében.

2. Bloody Mary
Hogyha éjjel kimondod háromszor a nevét a tükör előtt, akkor Bloody Mary meg fog jelenni. De ki is az a Bloody Mary? Sokan azt állítják, hogy a Salemi boszorkányperek idején tűnt fel. Mások azt mondják, hogy egy kegyetlen gyilkosság áldozata volt, amíg egy legenda szerint I. Mary, angliai királynője, a véres gyilkos. De vajon tényleg veszélyes lélek lenne? Ha akarod, akkor kipróbálhatod. Gyújts egy gyertyát, és a tükör előtt mondd ki háromszor a nevet. Persze, csak ha mered!

3. Kuchisake-Onna
Ez a borzalmas figura egy japán városi legendából származik. Sokan a hasított szájú nőként ismerik. A pletykák a hetvenes években keltek útra. A száját teljesen felhasították fültől fülig, és a nő azért él, hogy kergesse és megkínozza a gyerekeket. Deformitását egy maszk mögé rejti, és amikor egyedül talál egy gyermeket, akkor elhúzza a maszkot, és megkérdezi a gyerektől, hogy szépnek találja-e. Hogyha véletlenül nem lenne a válasz, akkor leszúrja az áldozatot egy ollóval. De ha igennel felelsz, akkor sem jársz jobban, hiszen akkor felvágja a szádat fültől fülig, A legenda annyira valóságosnak tűnt Japánban, hogy a gyerekek csak csoportokban mertek közlekedni.

4. A fejetlen nővér
Ez a szellem Kanadában található . A nő magányos, és folyamatosan elveszett feje után kutat. A történet eredete az 1700-as évekből származik, amikor egy nemes francia nőt Kanadába küldtek, hogy csatlakozzon egy kolostorhoz. Azonban a nő pár kegyetlen tengerésszel találkozott, akik levágták a fejét. Azóta kísért.

5. A fehér nő

A fehér ruhás nő története igazán ismert volt a középkori Angliában, hiszen megjelenését a halálhoz kapcsolták. Skóciában azt állították, hogy egy öngyilkos lány szelleme, aki egy toronyból vetette a mélységbe magát. Portugáliában úgy hitték, hogy autóbalesetben halt meg. A fehér nő rengeteg angliai kastélyban feltűnt már. Sokan elveszett gyerekeiket és férjeiket keresik.

6. A szürke nő

Rengeteg történetet ismerünk a szürke hölgyről, aki általában Walesben és Skóciában tűnik fel, de már Új-Zélandon és az Egyesült Államokban is látni vélték. Anglia Dudley kastélyában is lészlelték  a szellemet, amelyet 1071-ben építettek. Úgy gondolják, hogy a nő Dorothy Beaumont szelleme, aki nemsokkal meghalt a szülése után. Állítólag férjét és gyermekét keresi a kastély folyosóin.

7. Raynham Hall barna hölgye

Úgy gondolják, hogy a barna hölgy Lady Dorothy Walpole szelleme, akit évszázadok óta barna ruhájában lehet látni. A nő Charles Townshend felesége volt, vele közösen éltek együtt a Raynham Hallban. A férj ismert volt fékezhetetlen indulatairól, sokszor bántalmazta a feleségét, majd bebörtönözte a házban. A nő 1726-ban halt meg himlőben és 1835-ben tűnt fel először a szelleme pontosan karácsonykor. Később 1926-ban és 1936-ban is látni vélték.
forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.