15 teljesen biztonságos dolog, amit régen veszélyesnek gondoltak

Meglátásaink a világról folyamatosan változnak. Most mutatunk nektek tizenöt dolgot, amelyet régen abszolút veszélyesnek gondoltak!

1. Táncolás
1926-ban megjelent egy cikk, amelyben egy lány halálát taglalták, aki meghalt egy Charleston táncolása után. Az újság meginterjúvolta a lány orvosát, aki halálát az extrém megerőltetésre fogta, ami kifejezetten veszélyes fiatal hölgyekre. De nem ez volt az egyetlen eset, amikor kifejezetten féltek a táncolástól. Manapság már annyira nem tartanak ettől, azonban a mai napig kapcsolatot véltek felfedezni a promiszkuitás és a tánc között, ezért néhány iskola kifejezetten tiltja a sulitáncokat.

2. Versenysportok (lányoknak)
Egy húszas években megjelent bölcsesség szerint, hogyha a lányok meg akarnak házasodnak, akkor nem szabad versenyszerűen sportolniuk. Állítólag ez a férfiak számára egyáltalán nem vonzó, hiszen ezek a lányok hamar elhasználódnak.

3. Bélyegnyalás
1916-ban a New York Times felhívta a figyelmet a bélyegnyalás potenciális veszélyeire. Ezzel ugyanis veszélyes baktériumokat juttathatunk be akkoriban a szervezetünkbe. Azonban négy évvel később meg is cáfolták ezt a teóriát. De állítólag voltak olyanok, akik ténylegesen belehaltak a bélyegnyaldosásba.

4. A lila szín
A korai 1900-as években egy dekorátor sohasem választotta volna a lilát. 1903-ban a Boston Globe cikket hozott le olyan színekről, amelyek megőrjítik az embereket. A legveszélyesebb szín a lila és a vörös volt. Manapság már úgy gondoljuk, hogy a lila nyugtatja az idegrendszert.

5. Dungeons and Dragons
D&D a nyolcvanas években került terítékre, amikor öngyilkosságokkal és gyilkosságokkal kapcsolták össze a játékot, sőt még szekták és boszorkányság is szerepelt benne.

6. Megfogni a kapaszkodót a tömegközlekedési eszközökön
A tízes években mindenhol baktériumok tanyáztak amelyek főleg a hölgyekre voltak veszélyesek. De a kapaszkodók még csak nem is a baktériumok miatt voltak problémásak, ugyanis tudniillik, hogy a nőknek nincsenek a férfiakhoz hasonlóan erős vállizmaik, ezért nem egészséges megkapaszkodni a buszokon.
7. Hol van Waldo? és ehhez hasonló gyerekkönyvek
A Waldo könyvekben egy kisgyerek egy fedetlen keblet talált Waldo helyett, amely hatalmas felháborodást keltett. A mell miatt a könyvet abszolút betiltották. De más gyerekkönyvek is hasonló sorsra jutottak.
8. Rágó
Talán nektek is mondták, hogyha lenyelitek a rágót, akkor 7 évig marad a gyomrodban. Jó módszer, hogy elriaszd a gyereked a rágónyeldeséstől, de természetesen nem igaz. A rágó nem bomlik el, de áthalad az emésztőrendszeren.
9. Túl közel ülni a tévéhez
Kinek nem mondták gyerekkorában, hogy ne üljen közel a tévéhez? A hatvanas években úgy gondolták, hogy rontja az egészséget a tévé sugárzása, amitől manapság már nem kell aggódnunk. Ennek ellenére a szemünk még mindig elfárad, hogyha túl sokat nézzük a képernyőt, de ez igaz a telefonjainkra is.
10. A paradicsom
Hogyha rosszul párosítod, akkor a paradicsom halálos is lehet. Pár európai arisztokrata bizony belehalt a fogyasztásába. Később felfedezték, hogy a paradicsom magában egyáltalán nem veszélyes, de ez megalapozta a reputációját.
11. Tea
A 19. században egy ír nő halálát okozta a teaivás, amely hatalmas port kavart. Hosszú könyveket is szenteltek a tea veszélyeinek. Szerencsére manapság már tudjuk, hogy teljesen ártalmatlan.
12. Ruhák
Pár orvos régen úgy gondolta, hogy a ruhák potenciálisan veszélyesek az emberi életre. Sokan úgy gondolták, hogyha meztelenül éljük az életünket, akkor egészségesen élhetünk. A ruhák elvették a lehetőséget attól, hogy a bőrünk lélegezzen, főleg a pamutra élezték ki az indulatokat.
13. A levélírás
1898-ban megjelent egy cikk, amelyben a levélírás veszélyeit boncolgatták. Állítólag a gondtalan levélírás a legrosszabb, főleg a fiatal lányokra volt veszélyes.
14. Nyilvános vécék
Régen úgy gondolták, hogy számtalan szexuális úton terjedő betegség elkapható nyilvános vécékből. Természetesen nem mondjuk azt, hogy a nyilvános vécék tiszták, de más borzalmasan koszos dolgok is vannak a környezetünkben.
15. A légkondi
A húszas-harmincas években kerültek a középpontba a légkondicionálók, amikor kifejezetten halálosnak gondolták. Manapság szerencsére már nem így van, még akkor sem, hogyha vannak káros hatásai is.
forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.