15 félelmetes tény a Carrie-ről

Brian De Palma bizony már rengeteg szuper alkotáson túl van, azonban 1976-ban a Carrie filmre vitele volt az egyik legnagyobb dobás az életművében. Most a MentalFloss elhozott nekünk 15 tényt, amit talán eddig nem ismertünk a Carrie filmmel kapcsolatban.

1. Ez volt King első mozis adaptációja.
A Carrie nagyon sok elsőt pipált ki King életében. Eleve ez volt King első kiadott regénye, és az első, amiből film is készült.

3. King szerint De Palma sokkal művésziesebben nyúlt az anyaghoz, mint ő.
Öt évvel később King ódákat zengett De Palma feldolgozásáról. Huszonöt évvel később King már nem volt annyira lelkes a feldolgozással kapcsolatban, de azt mondta, hogy még mindig jó film, csak idővel kicsit veszített az értékéből.
4. King nevét elírták az előzetesben.
King annyira új volt még akkoriban, hogy az előzetesben Stevennek írták a Stephen helyett.
5. A Carrie sztárjai lehettek volna a Star Wars sztárjai is.
Brian De Palma ugyanabban az időszakban válogatta a színészeket, amikor jó barátja, George Lucas keresett megfelelő alanyokat kicsit science-fiction alkotásához, amiből a Star Wars lett, és ráadásul közös meghallgatásokat szerveztek, ami kissé zavarót lett. Amy Irving Carrie lett ugyan, de őt is meghallgatták Leia szerepére.
6. Amy Irving és William Katt a való életben is randiztak.
Mielőtt Sue Snellt és Tommy Rosst kiválasztották volna, Irving és Katt ténylegesen randiztak egy évvel a Carrie előtt. Csak rövid időszakra ugyan, aztán barátok lettek, és végül együtt készítették el a filmet.

7. Brian de Palma nem láttam jónak, hogy Sissy Spacek legyen Carrie.
Annak ellenére, hogy de Palma nagyon szerette Spacek munkáit, teljesen meg volt róla győződve, hogy már rátalált a Carrie-re. A véleménye akkor változott meg, amikor Spacek férje, Jack Fisk kért meghallgatást a nőnek. Spacek egy régi ruhában jelent meg a meghallgatáson, amit a középsuli óta nem viselt, a haját vazelinnel zsírozta le, majd ő kapta meg a szerepet.

8. Ez volt John Travolta első filmje.
A Carrie-ben szerepelt először Travolta a mozivásznon.

9. Piper Laure azt hitte, hogy a film szatíra.
Piper Laurie-t Oscar-díjra jelölték Carrie fanatikus anyjaként, Piper a forgatás elejéig azt hitte, hogy a film szatíra lesz, ami megnevetteti a közönséget.

10. Spacek különös módon hangolódott rá a forgatásra.
Spacek a napjait teljesen külön töltötte a forgatócsoporttól, így tudott beleilleszkedni Carrie szerepébe, azt mondta, hogy így tudta átérezni igazán, hogy kívülálló. Ezt előre be is jelentette a többieknek, hogy ne vegyék személyeskedésnek.

11. Sissy Spacek bálkirálynő volt.
Ugyan nem a szalagavató bálon, hanem az öregdiákoknak rendezett bálon, de ennek ellenére mégis megkoronázták.

12. Spacek hajthatatlan volt, hogy az ő keze jelenjen meg az utolsó jelenetben.
De Palma dublőrt szeretett volna alkalmazni a végső jelenetben, amikor Sue Snell meglátogatja Carrie sírját, de Spacek ragaszkodott hozzá, hogy az ő kezét mutassák a földbe temetve.

13. Spacek nagyon szereti megfigyelni a moziközönség reakcióit.
Amikor New Yorkban járt, és bemutatták a Carriet, akkor mindig bement az utolsó öt percre, hogy megnézze az emberek reakcióját.

14. Érezhető a Psycho hatása is.
Eleve Bernard Herrmann készítette a film zenéjét, aki sokat dolgozott együtt Orson Wellesszel és Hitchcockkal is. Carrie iskolája, a Bates High School újabb utalás Hitchcock klasszikusára.

15. Stephen King nagyon szerette volna Lindsay Lohant a szerepre.
Amikor 2011-ben kiderült, hogy remake lesz a Carrie-ból, akkor King meglepetten kérdezte, hogy miért is, amikor az eredeti annyira jól sikerült? Elmondása szerint még jobb is, mint a könyv. De ha már jött az új film, King Lindsay Lohant javasolta Carrie-nek.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.